новини детски

Начало | новини детски | Грипна ваканция за всички ученици в Перник от днес

Грипна ваканция за всички ученици в Перник от днес

Аз детето | 2018-01-15

Грипна ваканция за всички ученици в Перник от днес

Перник обяви грипна епидемия! Учениците са разпуснати в тридневна ваканция, като 15, 16 и 17-ти януари ще бъдат неучебни дни за всички ученици от цялата област. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и профилактичните имунизации.

В същото време се увеличават болните в други области на страната. Повишен брой регистрирани заболели има във Варна, София, Благоевград, както и Пловдив, където се ограничават свижданията в болниците. Най-засегнати са децата и подрастващите, а медиците съветват, ако симптомите не утихнат в рамките на първите 24 часа, задължително да бъде посетен личният лекар. А най-често болестта протича с кашлица, температура и хрема.

Междувременно директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че заболелите от грип по негови изчисления в последната седмица са към 48 000 души в страната. Проф. Кантарджиев каза още, че в момента в София още не е епидемична обстановката за грип, но очаква до 1-2 седмици да се появят такива предпоставки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град