новини детски

Начало | новини детски | Грипът продължава... Ваканции са обявени в още области на страната

Грипът продължава... Ваканции са обявени в още области на страната

Аз детето | 2019-01-21

Грипът продължава... Ваканции са обявени в още области на страната

Днес обявиха грипна епидемия в Пловдив и Добрич. Така областите в плен на заразата станаха десет. Това са още Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен и Силистра. В 593 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). От утре се обявява грипна епидемия в Софийска област, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Учебните занятия се преустановяват за периода 22-27 януари.

До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в област Бургас, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник – 40. От днес на обяд до петък включително се обявява и грипна ваканция във всички училища на територията на цялата Добричка област. В петък Регионалният щаб ще заседава отново, за да вземе решение за идната седмица.

Снимка: pixabay.com

Във ваканция от 22 януари (вторник) до края на седмицата ще бъдат учениците и от Пловдив! От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник – 40 училища. В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кичево, община Аксаково, и ОУ „Васил Левски“ в с. Поляците, община Дългопол. В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“. В 113 СУ „Сава Филаретов“ в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове. Продължават да не се провеждат занятия в ДГ „Детелина“ в с. Черно поле, Видинска област. Пик на грипната епидемия се очаква през тази и следващата седмица. Затова здравните власти удължават срока на мерките срещу разпространението на болестта.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град