новини детски

Начало | новини детски | Грипът продължава: от понеделник софийските ученици са във ваканция до 5 февруари включително

Грипът продължава: от понеделник софийските ученици са във ваканция до 5 февруари включително

Аз детето | 2020-01-24

Грипът продължава: от понеделник софийските ученици са във ваканция до 5 февруари включително

Грипна ваканция е обявена от понеделник на територията на София град. Преустановяват се учебни занятия до 4 февруари включително. С писмо на директора на СРЗИ се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28.01.2020 г. до 04.02.2020 г. включително. Учениците в София ще започнат учебни занятия чак на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок. От понеделник е обявена грипна епидемия и в Благоевград. Там учебните занятия ще бъдат преустановени до 1 февруари включително.

Регионалната здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово от понеделник, 27 януари.  Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия. В Бургас училищата са в грипна ваканция от 27 до 31 януари. Това стана ясно след проведеното заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и ОРЗ, предаде „Фокус“. В ДГ „Мир“ в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

Към момента няма да бъдат затваряни детски градини и ясли в София поради грип, съобщиха от Столичната община. По разпореждане на Столичната регионална здравна инспекция районните епидемиолози ще посещават детските градини и ясли за проверки на място. Директорите на детските заведения ще спазват всички препоръки на районните епидемиолози.

„Тази година грипа е малко по-различен. Засягат се предимно деца от 0 до 4 години и от 5 до 14 години. Това е преобладаващия процент”, заяви директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. 

Припомняме, че към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град