новини детски

Начало | новини детски | Грег Хефли вече и за момичета! „Дневникът на една Проклетия“ ви очаква

Грег Хефли вече и за момичета! „Дневникът на една Проклетия“ ви очаква

Аз детето | 2020-08-13

Грег Хефли вече и за момичета! „Дневникът на една Проклетия“ ви очаква

Помните ли как до съвсем скоро „Дневникът на един Дръндьо“ беше най-четената детска книга у нас? Естествено най-вече от момчетата, защото си беше за момчета... Е, момичета – сега е ред и вие да имате ваша героиня, която дава съвети и прави бели и ви весели с графичния си роман! Тя не се казва Грег, а Фани! „Дневникът на една Проклетия“ излиза на книжния пазар под знака на издателство „Колибри“. „Дневникът на една проклетия“ на авторката Виржини Л. Сам разказва за приключенията на свободолюбивата Фани, която смята, че „най-важното в живота е да се забавляваш“ и че „възрастните невинаги са прави“.

Илюстрованата от Мари-Ан Абесдри графична книга е пълна със забавни истории, смешни картинки, разбъркани мисли, типични за една тийнейджърка. Тя е първата от поредица, която жъне успех във Франция още от 2016 г. В България излиза за пръв път с очакването да спечели почитатели и скоро да бъдат преведени и останалите томчета от поредицата.

Ако и вие като Фани мислите, че:

  • най-важното в живота е да СЕ ЗАБАВЛЯВАШ;
  • възрастните невинаги са прави, по-скоро обратното;
  • светът НЕ СТРУВА ПЕТ ПАРИ, ако прилича на училището;
  • да бъдеш такъв, какъвто си, означава да бъдеш РАЗЛИЧЕН;
  • то тогава ще се влюбите в този дневник.

Добре дошли в Сдружението на Проклетиите!

За авторките на „Дневникът на една Проклетия“

Виржини Л. Сам, р. 1971, е телевизионен и кино-режисьор, автор на пиеси, песни, скечове и романи. Преподава и театър на деца и юноши.

Мари-Ан Абесдри, р. 1977, е нейна сестра, графичен дизайнер и илюстратор на книги за деца и юноши. Води работилници за изобразително изкуство и илюстрация в училищата.

През 1982 г. Виржини изпразнила котешката тоалетна във ваната, в която се къпела сестра ѝ Мари-Ан, за да ѝ отмъсти, задето накъсала на парчета цялата колода карти от любимата ѝ игра „1000 км“. „Вие двете наистина сте ужасни проклетии!“, казала майка им.

Години по-късно Виржини става писателка, а Мари-Ан художничка. Двете сестри са сложили край на вечните си разправии и са обединили енергията си, за да създадат „Дневникът на една Проклетия“ и да разкажат за живота на една очарователна и пакостлива тийнейджърка, наречена Фани.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град