новини детски

Начало | новини детски | Голямото откриване на „Малкото голямо четене”

Голямото откриване на „Малкото голямо четене”

Аз детето | 2011-02-25

Голямото откриване на „Малкото голямо четене”

Когато си МаЛъК,                                              
ти се иска да си гОлЯм...
Когато си гОлЯм                                    
ти се иска да си МаЛъК…              



На 27-ми февруари от 19 часа по БНТ стартира  „Малкото голямо четене” за детска литература.

Днес официално бяха представени екипът на предаването и водещата Гергана Плетньова, която съчетава в себе си едновременно красотата на приказна принцеса и щуротата и свежестта на Пипи Дългото Чорапче. В студиото присъстваха и група деца участвали в клиповете за представяне на инициативата, които се чувстваха като у дома си сред красивия декор на студиото. То е разделено на две части - малки приказни къщички сред които се чувстваш голям и огромни мебели, библиотека и книги, които правят и най-големия възрастен - малък.
 
"Малкото голямо четене" ще премине през много и различни фази, с много гости, живи предавания, забавления за малки и големи. Форматът ще излезе и извън рамките на телевизионното студио - ще се срещне с децата в книжарниците, училищата и библиотеките в цялата страна, ще ги накара да споделят преживяванията за любимите си детски книги.
Откриващото предаване ще ви запознае с идеята и героите на кампанията. Ще  предложи примерен списък със 100 значими детски книги, изготвен заедно с националните и общинските библиотеки, водещи издателства в страната и образователни институции.

Към този списък, в периода 27-ми февруари-20-ти март, всеки ще може да предложи, гласува и подкрепи своя фаворит на сайта на предаването- malkotochetene.bnt.bg, както и с писмо или пощенска картичка на адрес София, ул. Сан Стефано 29, Българска национална телевизия, за „Малкото голямо четене. Единственото условие е книгата да е написана на български или ако е от чуждестранен автор - да е преведена и издадена на български. Може да се гласува за всякакъв тип художествени текстове в проза или стихотворна форма.

Така в началото на април ще бъде обявен ТОП 100 любими детски книги на малки и големи. В продължение на един месец ще можете да подкрепите едно от стоте предложения и да оформите новата класация - ТОП 10. На големия финал на кампанията една от тези десет книги ще бъде обявена за любимата детска книжка на България.
Коя ще е „Голямата детска книга”? Защо именно тя? Тези и много други въпроси ще си задават екипа на предаването, децата и техните родители. Отговорите само по БНТ1 в „Малкото голямо четене”.

Накрая всички присъстващи на представянето на инициативата "Малкото голямо четене" успяха да опитат от невероятните вкусотии с които ще се подкрепят участници и гости в предаванията. В менюто присъстваха - кюфтенцата на Карлсон, медецът на Мечо Пух, бобчетата на Хари Потър, сандвичите на баба Цоцолана и още куп други вкусотии.

Включете се и вие в "Малкото голямо четене".
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град