интересно

Начало | интересно | Гмурнете се в чисто ново приключение и отговорете на „Алеа Аквариус. Повикът на водата“

Гмурнете се в чисто ново приключение и отговорете на „Алеа Аквариус. Повикът на водата“

Аз детето | 2017-05-29

Гмурнете се в чисто ново приключение и отговорете на „Алеа Аквариус. Повикът на водата“

За всички любители на приключенията и приказните истории, издателство ЕМАС представя новото си заглавие „Алеа Аквариус. Повикът на водата“ от Таня Щевнер. Авторката е една от най-четените детски авторки на Германия. Книгите ѝ се издават и продават и в много други страни, изключително популярна е дори в Япония. През 2015 г. Таня Щевнер започна нова серия в три части – този път за Морското момиче Алеа Аквариус. Трилогията е на път да бие успеха на „Лилиане“ и вече шества по света. С попътен вятър платноходът на бандата Алфа Кру пристига и у нас за едно незабравимо книжно приключение!

Бен, Сам и Тес, две момчета и едно момиче – бандата Алфа Кру. И един платноход. Кой не би мечтал за такова нещо – да кръстосва моретата, надзираван единствено от едно осемнадесетгодишно момче. И да си вади хляба като уличен музикант. Един ден на кея в Хамбург бандата среща Алеа – свитичко момиче с гарвановочерни коси и невероятно зелени очи. Алеа никога не се е качвала на кораб и не е влизала в морето. Но морето я привлича с невероятна сила, откакто тя се помни – и въпреки това не ѝ е позволено дори да доближава водата, защото я грози смъртна опасност. Това са били последните думи на майка ѝ, преди да изчезне. Как и защо родната ѝ майка я е поверила на друга жена – тази тайна не излиза от ума на момичето. И ето че се открива възможност да тръгне по следите ѝ, ако стане част от екипажа Алфа Кру, неговият четвърти член.

Със страх Алеа пристъпва на платнохода и внимава да не я докосне дори капка вода. Но един ден силна буря я изхвърля зад борда и досегът с водата ѝ разкрива неподозирани способности и чувства. И оттогава нищо вече не е същото... Може да я разбере единствено загадъчният Ленокс, момчето със способността да не бъде забелязвано от тези, които не трябва да го виждат. Момчето, което става петият член на Алфа Кру.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град