новини детски

Начало | новини детски | Габровски ученици покориха Олимп

Габровски ученици покориха Олимп

Аз детето | 2013-10-10

Габровски ученици покориха Олимп

Петима ученици, един преподавател и един планински спасител от Габрово изкачиха връх Митикас , висок 2917 метра, на планината Олимп в Гърция, съобщи gabrovonews.bg
В дните от 5-ти до 8-ми октомври Ангел Иванов от X клас, единадесетокласниците Ивелин Илиев, Ростислав Пенчев и Кристиана Пенчева, Марин Георгиев от XII клас, Виктория Василева от X клас на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово, заедно с техния преподавател Таня Моллова и планинския спасител Жаклин Илчев бяха на четиридневна екскурзия до планината Олимп.

Целта на пътуването бе изкачване на връх Митикас и запознаване с историческите забележителности и културата на Гърция. Екскурзията се проведе в чест на 50-годишнината от създаването на училището и в подкрепа на кандидатурата на Габрово за „Европейска столица на културата“ 2019 г. Крайната дата на пътуването – 8-ми октомври съвпадна с отбелязването на 140 години от рождението на патрона на гимназията – Пенчо Семов.

Младите хора на Габрово растат със самочувствието на граждани на света, но тяхната най-голяма обич остава родният им град, за който мечтаят един ден да стане известен на Европа и света. Инвестирайки в образование, свързано с развитието на туризма, младежите от ПГТ „Пенчо Семов” са истински мотивирани да инвестират време и енергия и в изпълнението на концепцията „Габрово – кандидат за Европейска столица на културата”.

Снимка: Община Габрово



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град