афиш

Начало | афиш | Френски приказки, разказани с музика, вдъхновяват децата в спектакъла "Майка ми Гъската"

Френски приказки, разказани с музика, вдъхновяват децата в спектакъла "Майка ми Гъската"

Аз детето | 2014-03-06

Френски приказки, разказани с музика, вдъхновяват децата в спектакъла "Майка ми Гъската"

На 9 и 16 март 2014 г. от 11:30 в обновената зала “Славейков” на Френския институт (пл. “Славейков” 3) децата и техните родители ще могат да гледат музикалния спектакъл “Майка ми гъската”. Пет от най-популярните френски приказки – “Спящата красавица”, “Малечко-Палечко”, “Зеленият дракон”, “Красавицата и Звярът” и “Феите” – ще оживеят с музика от Морис Равел и илюстрации на Пенко Гелев, а актьорите на сцената са всъщност музиканти.

“Срещата с изкуството на сцена изгражда у детето траен усет към културата, чрез разпознаването на красиво и грозно, добро и зло, вълнуващо и скучно”, коментира Ивайло Христов, автор на либретото и адаптацията на спектакъла, и допълва: "Колкото по-рано човек срещне на живо изкуството на сцена, толкова по-голям шанс има той да го обикне.
Музиката в спектакъла е написана преди 100 години от френския композитор Морис Равел.

Спектакълът “Майка ми гъската” се осъществява в близко партньорство с Френския институт в България. През 2013 г. Национален фонд “Култура” насърчава Просветната програма на трупата, като те продължават да радват децата в много столични училища.

Снимка: www.ma-mere-loye.euКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град