интересно

Начало | интересно | Финалът на „Национална финансиада“ 2020 ще бъде проведен онлайн

Финалът на „Национална финансиада“ 2020 ще бъде проведен онлайн

Аз детето | 2020-09-24

Финалът на „Национална финансиада“ 2020 ще бъде проведен онлайн

Финалното събитие на инициативата за финансова грамотност на Банка ДСК – „Национална финансиада“ 2020, ще се проведе в онлайн формат на 3 октомври. Поради епидемичната обстановка в страната, отборите – финалисти ще вземат участие във финалния етап на надпреварата чрез състезания през онлайн платформи.

„Национална финансиада“ 2020 се различава от миналогодишното издание, не само по начина на провеждане. Тази година участниците се състезават в две възрастови групи – 14-16 годишни и 17-19 годишни. Освен разширяване на възрастовите категории, във второто издание на инициативата Банка ДСК ще раздаде общо 6 стипендии за образование, по 3 за всяка от групите – 3 000 лв. за отборите-победители, 1 500 лв. за заелите второ място във финалната класация и 750 лв. за отборите от двете групи, които са на 3-то място.

Регламентът предвижда провеждането на полуфиналите и финалите за шестте най-добри отбора от всяка възрастова категория да се реализират изцяло онлайн. Тимовете, съставени от ученик и родител, ще се състезават едновременно в отделни виртуални стаи и ще решават въпроси на финансова тематика през платформата за видео разговори Zoom и дигиталното решение за игри с образователно съдържание Kahoot. Крайното класиране ще бъде формирано на база сумарен точков актив, който се определя от брой верни отговори и време за решаване от всеки един отбор.

„За втора поредна година отчитаме изявен интерес към Национална финансиада – от общо 992 записали се отбора, 12 са класирани за финалното събитие. Щастливи сме, че има будни млади хора, които се интересуват от темата за финансовата грамотност. Една от основните ни цели като банкова институция е да насочваме вниманието на младите към отговорното управление на личните финанси и да ги подготвим за предизвикателствата на живота“, коментират от Банка ДСК.

Финалната надпревара ще бъде достъпна за гледане на живо във Facebook страницата на Банка ДСК за всички, които имат интерес да разберат кои ще бъдат победителите в „Национална финансиада“ 2020. Списъкът с класираните за този етап отбори е публикуван на уебсайта на кампанията – https://finansiada.bg/classification/.

Партньор на инициативата и тази година е Фондация „Инициатива за финансова грамотност“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град