новини детски

Начало | новини детски | Едноседмична грипна ваканция за учениците в София

Едноседмична грипна ваканция за учениците в София

Аз детето | 2018-01-26

Едноседмична грипна ваканция за учениците в София

Неочаквана едноседмична ваканция за учениците в София заради грипната епидемия. Столичната регионална здравна инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари (понеделник) до края на учебната седмица – 2 февруари, съобщи Министерството на здравеопазването. Така столичните ученици ще изкарат по-дълга междусрочна ваканция, която започва на 3 февруари и е до 6 февруари.

Регионалната здравна инспекция в Хасково пък е издала предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29 януари до 31 януари включително, се казва още в съобщението на Министерството на здравеопазването. До сряда седем области в страната бяха обхванати от грипна епидемия. Това са Софийска област и областите Бургас, Стара Загора, Видин, Благоевград, Перник, Пазарджик, както и община Бобов дол. В засегнатите области са въведени всички ограничителни мерки в лечебните заведения, като преустановяване на свижданията, работата на детските и женски консултации, плановите операции, имунизациите и реимунизациите, както и профилактичната дейност.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.



Коментари
1 коментар

Ани Ангелова, 10 г.,

Публикувано на 26.01.2018

Не е честно. В моя клас вчера от 23 бяхме 8.Всичките Заради грип. И аз минах през грипа. Беше ми много зле и много повръщах. Не знам още колко трябва да се разболят че да ни пуснат. Така учениците които отсъстват пропускат много материал а ако ни пуснат тези които са болни няма да пропускат нищо.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град