играчки

Начало | играчки | Една играчка, която съчетава наука и изкуство

Една играчка, която съчетава наука и изкуство

Аз детето | 2016-11-14

Една играчка, която съчетава наука и изкуство

Скоро ще дойде един от най-хубавите празници, обичан и от малки и от големи. Е, не чак толкова скоро, но Рождество Христово наближава. Коледа е наистина прекрасен празник, ухае на вкусни гозби, сладки напитки, забавни дни и вечери със семейството, красиви елхи с шарена украса, а под тях, няма как, и мечтания от всяко дете подарък. Стига само да е било послушно. Вече всеки се замисля какво би искал да намери под коледната елха. Ние също се замислихме и открихме какво точно искаме. Това е интересната играчка с име Snap Circuits SC-300. Прилича на име на робот, нали? Не е точно робот, но пък ние я намираме за супер интересна. Тя е за всяко дете, което обича да създава красиви неща и е любопитно да научи как работят машините.

Интересно ли ви е например да знаете как крушката светва или как по-точно е направено така че коледните лампички да примигват? С тази най-нова играчка ще можете лесно да разберете, като сами и по съвсем безопасен начин можете да правите различни електрически вериги и така да научите основите за всички интересни въпроси свързани с електрическата енергия. Частите са лесни за сглобяване, инструкциите са разбираеми, а забавлението е гарантирано. Има доста примери за това как да си направите различни електрически вериги, както сами така и с помощ от родител.

Това, което най-много ни привлече в играчката е, че можем да си направим лична машина за рисуване. Има схема за сглобяването на подобно нещо и ако я следваш точно, отнема не повече от 10 минути. Даже много прилича на сглобяването на кубчета Лего, а крайният резултат е много интересен. След като сглобите цялата електрическа верига по инструкциите трябва към новата си машина да закрепите и малък двигател, което всъщност отнема по-голямата част от времето, но е доста забавно и интересно. Накрая си намирате отнякъде малки цветни моливи и също ги закрепвате на специално място, което вие сами вече сте направили макар и неусетно. В комплекта има и специални кръгли хартийки, които поставяте под моливите. След това слагате батерии, включвате и гледайте само какви интересни цветни неща се създават.

Разбира се в комплекта са включени още много схеми, които можете да си направите сами: звънец за врата, радио, аларма за крадци, включително  иняколко мигащи лампички, които сами можете дори да определите как точно да мигат. Както казахме вече знаем какво искаме за Коледа и се надяваме тази креативна играчка да се продава скоро и у нас!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град