новини детски

Начало | новини детски | Един различен музей на илюзиите отвори врати в София

Един различен музей на илюзиите отвори врати в София

Аз детето | 2020-01-03

Един различен музей на илюзиите отвори врати в София

Музей на илюзиите отваря врати в София. Той ще се разпростира на площ от 400 квадратни м, но тези размери могат да ни се сторят повече. „Идеята се роди преди около 6 месеца. Подобни музеи има във Вилнюс и Краков. Искахме да създадем нещо по-интерактивно, нещо отвъд стандартната концепция за музеи“, каза мениджърът на музея Виолета Попова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

За разлика от конвенционалните музеи, където експонатите не се пипат и се пази тишина, това увлекателно и изпълнено с преживявания място напълно разрушава концепцията за музей – посетителите могат да докоснат и разгледат абсолютно всички предмети, както и да се снимат навсякъде в пространството. Музеят на илюзиите в София е част от европейска група музеи, която е основана в Литва. Състои се от илюзии, които са свързани с оптически измами и възприемане на перспективите. Музеят цели да представи един по-богат и по-качествен метод на обучение по забавен начин – обяснява пред медията Виолета Попова от мениджърския екип.

Музеят е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която хората могат да рисуват със светлина или да оставят отпечатъка на сянката си върху стената.

Цени за посещение:

  • Възрастни 21 лв.
  • Студенти, ученици и пенсионери 17 лв.
  • Деца до 7 години (макс. 3 деца с 1 възрастен) безплатно
  • Семеен билет (2 възрастни + 2 деца над 7 г.) 65 лв.

На място се продават и подаръчни ваучери на цената на билет за възрастен.

Работно време: всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. Самият музей се намира на бул. „Мария Луиза“ № 16.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град