важните неща

Начало | важните неща | Един по-различен св. Валентин! Не – празникът не е само за влюбени двойки, а за всички!

Един по-различен св. Валентин! Не – празникът не е само за влюбени двойки, а за всички!

Аз детето | 2020-02-14

Един по-различен св. Валентин! Не – празникът не е само за влюбени двойки, а за всички!

Обичате ли Свети Валентин или не чак толкова? Понякога зависи от това дали има с кого да празнувате! И ако ви е писнало всички да говорят за днешния ден и навсякъде гледате сърчица и рози, то просто гледайте на този ден по друг начин и ще се почувствате много по-добре и част от цялата тази еуфория.

Помислете за следното...

Денят на свети Валентин съществува от доста дълго време и има голяма вероятност оригиналната история на празника да няма нищо общо с романтичните чувства между хората. Някои истории казват, че св. Валентин е бил човек, който е екзекутиран на 14-ти февруари 270 г. След н. е., защото толкова обичал вярата си, че отказвал да се отрече от нея, дори и това да му коства живота. Така че историята на „празника на влюбените“ е възможно всъщност да почита смелостта и любовта към вашите собствени убеждения и това, че сте готови да защитавате това в което вярвате. До средновековието Валентин става един от най-популярните светии в Англия и Франция. Хората обаче не са свързвали този християнски празник с романтика до 14 век и едва през 18 век в Англия обменът на ръчно изработени любовни бележки става широко разпространен.

Покажете обичта си

Много хора, включително и ние, смятаме, че 14-ти февруари, е предназначен да празнуваме всичко и всеки, когото обичаме и ценим. Отделете секунда, за да помислите кой наистина има значение за вас. Помислете кой или какво оценявате най-много. Може да е гадже или най-добър приятел или приятелка, но може да бъдат и членове на семейството, учители, треньори, вашето куче и не забравяйте себе си! Денят на св. Валентин е вероятно най-добрият ден за „поръсване на бляскава“ любов наоколо. Няма да повярвате колко случайни действия на доброта и обич могат да повдигнат духа ви. Не се срамувайте да покажете своята благодарност към тези на които смятате, че трябва да сте благодарни за нещо.

Сега, когато сте вдъхновени, покажете колко много държите на всички тези хора (или домашни любимци)! Една проста благодарствена бележка, често изразява как се чувствате много по-добре от скъп подарък. Направете картичка, купете любимата храна на близките си, изненадайте домашния любимец с дълга весела игра, разходка или пък някакво ново лакомство. Прегърнете приятелите си, близките си, кажете на учителите си, че им благодарите за търпението и за всичко на което са ви научили.

Нямате представа колко по-добре ще се почувствате и самите вие от тези действия – ще гледате на света по нов начин и ще ви се струва малко по-хубав.

Разпространете обичта и уважението и още

Подарете балон или пък мила картичка на някого, който ви изглежда самотен. Разбира се все пак внимавайте и най-добре да бъдете в компания, докато го правите. Напишете мили бележки и ги залепете на случайни места навън, в автобуса, на пейките. Много хора може и да не забележат, но ще има и такива, които ще го оценят и ще озарите дните им за дълго време. Просто се насладете на това да бъдете малко по-мили, малко по-благодарни и учтиви към познати и непознати и ще видите как веднага правите света малко по-добро място. Всички имаме нужда от това!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град