новини детски

Начало | новини детски | Дядо Коледа подарява книги в акция за насърчаване на четенето

Дядо Коледа подарява книги в акция за насърчаване на четенето

Аз детето | 2013-08-27

Дядо Коледа подарява книги в акция за насърчаване на четенето

Деца, докато вие можете да се забавлявате по всяко време и на всяко място със Забавното лятно четене, в събота и неделя привечер в центъра на София Дядо Коледа, пременен в своя летен костюм, изненада приятно столичани, като им подаряваше популярни книги и раздаваше информационни материали за инициативата на The Mall „Сподели книга за лятото”. Той успя да предизвика както много приятно учудени погледи, така и много желания за снимки.

Инициативата „Сподели книга за лятото” дава възможност на всеки посетител на търговския център в специално обособена „библиотека” да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Лице на тази обществено полезна кампания е нашумелият актьор Ивайло Захариев, който има и лично отношение към това колко важно за съвременните хора е четенето.

„С този изненадващ Дядо Коледа в средата на лятото се опитахме да покажем на хората, че не само зимните празници са времето, в което можеш да четеш вкъщи или да подариш приятни мигове на някого. Инициативата на The Mall „Сподели книга за лятото” дава на всеки желаещ възможност да остави своя любима книга и да вземе друга. А незабравимите моменти с хубава книга в ръка всъщност са един наистина чудесен подарък – това, което нашият изненадващ летен Дядо Коледа успя да направи” – сподели по повод инициативата Силвия Чапарова, Маркетинг мениджър на The Mall.

Дядо Коледа в къси панталони и джапанки развесели искрено хората по улиците, излезли на разходка в по-прохладните часове на уикенда. Част от тях откровено се запалиха и по инициативата за споделяне на книги, а след като получиха подаръка си, пожелаваха „Весели празници”. Най-ентусиазираните за снимки с него бяха децата и техните родители, сред желаещите имаше и тийнейджъри и по-възрастни хора.

Подобна кампания се провежда за пръв път от търговски център в страната ни и е в унисон с напоследък бързо набиращите популярност дейности, свързани с размяна на книги. Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, както и самата практика книгите да се споделят, включително и с непознати.

Инициативата се провежда от The Mall в партньорство с Orange Center и сайта за четене и книги AzCheta. Медийни партньори са БНТ, сп. Story, сп. Журнал за жената, порталите az-deteto.bg, club.bg, iWoman и actualno.com.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град