зоокът

Начало | зоокът | Двойка бобри се засели в езерото на Старозагорските бани

Двойка бобри се засели в езерото на Старозагорските бани

Аз детето | 2016-11-22

Двойка бобри се засели в езерото на Старозагорските бани

Бобрите са твърде любопитни животни, с големите си зъби, отличните си умения за плуване и най-вече с това, че изграждат бентове от клони. Интересни са за наблюдение през цялата година. И ако досега повечето от нас можехме да ги гледаме само на снимки и клипове в интернет, то старозагорци имат истински късмет, за който направо им завиждаме.

Двойка бобри са най-новите обитатели в зоокъта на открито, създаден от Граждански клуб „ЛИПА“ на Старозагорски минерални бани. Водолюбивите гризачи се чувстват добре в езерото, спокойно контактуват с патиците във водоема и се радват на всеобщо внимание от хората. Те са голяма атракция, особено за децата. Тяхното присъствие в езерото е гаранция за чистотата на водата му – съобщиха от Клуба.

Създаденият зоокът на открито се обогатява непрекъснато. През юли тази година над 100 японски шарана „Кои“ бяха пуснати в шадравана и в езерото. Преди три години Клубът, заедно със Сдружението на старозагорските рибари, зариби езерото с близо 10 000 рибки, които вече са станали по няколко килограма. В зоокъта вече има много токачки, зайци, камерунски кози, пауни и други животни, които се чувстват чудесно, благодарение на грижите на хора от кметството и най-вече на ангажираното отношение на кмета на курортното селище Станчо Станев.

Развитието на Старозагорските минерални бани като „зеленото сърце на Стара Загора“ е приоритет в програмата на Граждански клуб „ЛИПА“. Клубът съдейства за поставянето на детски съоръжения, спортни уреди, беседки, пейки, дървета, храсти и цветя, а така също и за художественото оформяне на пространството. През пролетта се предвижда в езерото да бъдат пуснати лодки, с които посетителите на курорта ще могат от водата да се радват на обитателите на езерото.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град