фокуси

Начало | фокуси | Две малки картинки нарисувай и чуден фокус направи

Две малки картинки нарисувай и чуден фокус направи

Аз детето | 2019-05-02

Две малки картинки нарисувай и чуден фокус направи

Оптичните илюзии сами по себе си са си цели фокуси и точно затова са ни любими. Често обичаме да търсим най-различни картинки в интернет от типа оптични илюзии и просто да ги показваме на близки и познати и да гледаме реакциите им. Естествено преди това и ние сме отделили известно време да се насладим. Този път обаче фокусът ни за който ще помогнат оптичните илюзии няма да е с готова картинка. Ще трябва да си го направите сами! Но нали това е част от цялото удоволствие. Да учудиш, възхитиш и изненадаш хората с нещо, което си направил сам. Било то и с помощта на оптичната илюзия. Ако сте готови и обичате да рисувате, ето каква е идеята ни.

Ние избрахме фокус с пожарникар, който гаси огън. Но ако вие можете да нарисувате и нещо по-интересно – свободни сте да го направите. Просто следвайте принципа, а рисунката е по ваша идея. За да сътворите оптичната илюзия ще ви трябва ножица, сламка, лепило или тиксо, цветни моливи, пастели или флумастери. Всичко е лесно и приятно. На белия лист нарисувайте две картинки, една под друга на известно разстояние. Ние избрахме огън и пожарникар, но вие можете да нарисувате и панда и бамбук например или пък аквариум и рибка. Или как ядете вкусен сандвич.

После оцветете двете си рисунки и ги изрежете, но не по очертанията на самата рисунка. С линия направете голям квадрат около едната рисунка и същия квадрат около другата и чак тогава ги изрежете. После вземете сламката и я поставете между двата квадрата хартия. Единият да е от едната страна, другият – залепен за него от другата. И по средата сламката.

Накрая самият фокус е лесен. Покажете на приятелите си, че картинките са от две противоположни страни и въпреки това вие можете да направите така че да изглеждат от една и съща страна и в нашия случай ще изглежда така сякаш пожарникарят гаси огън. И това ако не е фокус и не е фантастична и интересна оптична илюзия, която сте си направили съвсем сами. Много яко, нали?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град