игри за навън

Начало | игри за навън | Дванадесетте пръчки – новата модна игра

Дванадесетте пръчки – новата модна игра

Аз детето | 2014-10-09

Дванадесетте пръчки – новата модна игра

Ако обичате динамичните и много подвижи игри, то спокойно можете да си гмурнете в модата на игрите с тази нова игра. В момента тя е изключително модерна и децата по целия свят я играят в захлас и навсякъде. В двора на училище, на улицата, в парка, пред блока – на всички тези места по света можете да видите да се играе. Това всъщност е един динамичен вариант на играта на креиница. Но за да играете на нея ще ви трябват и малко материали, една дъска и дванадесет пръчици. Направете ги така обаче, че да не ги объркате с другите пръчки, които може да има наоколо ако сте в парка например. Опитайте се да си намерите достатъчно голямо поле за игра, така че пръчките да се не загубят в някой храст или висока трева. Ако имате желанието можете дори да оцветите пръчките в различни ярки цветове.

Преди началото на играта се избира водещ – той ще търси играчите. Той също така трябва да постави дъската върху камък или тухла, така че да се получи един вид катапулт. След това на единия край играчите подреждат пръчките си. Водещият отива до противоположния край на дъската, натиска я силно и така пръчките се разлитат и разпръскват в различни посоки. Докато става това играчите се разпръскват и се скриват някъде, също като при обикновената криеница. Водещият трябва бързо да събере всички пръчки и да започне да търси скритите играчи. Веднага след като намери играча, двамата тичат към дъската и се заплюват на нея.

Тук обаче има и още едно правило. След като свърши със заплюването, ако пръв се е заплюл играчът, водещият продължава да търси другите. Но ако пръв го и заплюл водещият той хвърля една от пръчките и ако играещият успее да я хване, се крие отново, ако ли не той става водещ и започва да търси другите.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град