конкурси

Начало | конкурси | Дума измисли и чудесна книжка спечели!

Дума измисли и чудесна книжка спечели!

Аз детето | 2018-05-28

Дума измисли и чудесна книжка спечели!

Добросъци – каква хубава дума, не мислите ли? Доста е необичайна, но звучи някак мило и сладко. Само като я чуеш и те кара да мислиш за хубави неща! Така е с много думи! Думите могат да бъдат много силни. Все пак общуваме с всички чрез думите, нали така? Думите са важни! Но да се върнем за малко на добросъците? Чували ли сте за тях? те са скрити във фотьойлите, под килимите или пък в електрическите крушки. Там, зад диваните, сред детските играчки и под спалнята, техният свят е напълно различен от този на странните големи човеци. Точно така, добросъците са герои от книга, при това много интересна книга на вече известния и обичан от всички писател Никола Райков!

Знаем, че сте чували за Малкото таласъмче, но добросъците също заслужават вашето внимание. Докато си мислехме това си казахме, защо пък да не го направим още по-интересно. Вместо да ви обясняваме колко хубава е книжката ще ви я подарим. Стига да участвате в нашия конкурс и да имате достатъчно късмет. Този път сме ви приготвили и едно по-различно предизвикателство, което не сме предлагали досега. То разбира се отново ще включва любимата ни детска способност – въображението, но за да участвате в конкурса ни ще ви трябва само един лист и химикалка. След това трябва да седнете и да помислите и да ни измислите някоя интересна дума. Тя може да съчетава в себе си две истински думи или пък да е изцяло измислена от вас. Единственото ни условие е да прилича на дума. Все пак това е интересно предизвикателство и ще е много лесно да напишете: нддцццоуичз, но това няма да е точно дума, нали така? Искаме от вас нещо благозвучно и произносимо.

След това просто ни изпратете думата, която сте измислили, заедно с едно-две изречения обяснение какво описва тя. Може да е животно, чувство, измислен герои, нов вид храна... Очакваме вашите писма на info@az-deteto.com до 28 юни. Не забравяйте към думите да напишете и вашето име, фамилия и навършени години. В края на конкурса трима от вас ще могат да спечелят чудната книжка на Никола Райков – „Добросъците“.Коментари
4 коментара

цвети пашовска , ,

Публикувано на 28.05.2018

Еха! Колко интересен конкурс!

Габриела , ,

Публикувано на 28.05.2018

До колко думи може да измислим?

От редакцията: Колкото искате.

Ivana Georgieva, , г.,

Публикувано на 20.06.2018

do kolko godishna wuzrast mogat da uchastwat?

От редакцията: 17 години.

Павлина Богданова, 11 г.,

Публикувано на 22.06.2018

Кога ще публикувате резултатите?

От редакцията: На 1-ви юли, тъй като конкурса е до 28-ми юни.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град