важните неща

Начало | важните неща | Дори, Арло, Мерида и Маккуин Светкавицата могат да ви научат на много повече, отколкото сте си представяли

Дори, Арло, Мерида и Маккуин Светкавицата могат да ви научат на много повече, отколкото сте си представяли

Мирела Любенова | 2017-08-01

Дори, Арло, Мерида и Маккуин Светкавицата могат да ви научат на много повече, отколкото сте си представяли

Няма човек на света, който да не обича анимационните филмчета. Вярно, че родителите ви не гледат всяко едно с удоволствие като вас, но има такива, които всеки ги обича. Съвсем неслучайно „Търсенето на Дори“, всички части на „Колите“, „Храбро сърце“ и няколко други анимации са станали тотални хитове и покорили много класации по приходи, че дори и спечелили престижни филмови награди. В тях се крие много повече от няколко приключения, шеги и закачки. Те са истински извори на мъдрост. Оказва се, че в техните на вид прости сюжети творците са втъкали много дълбоки истини, мъдрости и безценни уроци за живота, които всеки от нас би трябвало да знае. Затова специално за вас отново изгледахме любимите ви филмчета и решихме да споделим поуките, които може би сте пропуснали и които ще накарат както вас, така и родителите ви да гледате филмчетата отново, при това със съвсем друг поглед.

„Търсенето на Дори“

Главната героиня на филма е малката симпатична рибка Дори, която страда от амнезия или по-точно помни нещо, каквото и да е, за не повече от 3 минути. Поради тази причина не знае и къде е семейството ѝ и иска да го намери на всяка цена. Амнезията на Дори е вродена и въпреки че изпитва доста трудности с това, Дори никога не се предава. „Просто плувай“ казва тя, когато изпадне в трудна ситуация. Точно това е нещото, което можем да научим от Дори – никога не бива да се предаваме и когато паднем трябва просто да станем и да продължим да плуваме.

„Добрият динозавър“

От дъното на океана директно се пренасяме на земята при това преди много време, за да се срещнем с Арло. Динозавърът Арло, едно малко момче и тяхната история. Докато се наслаждавате на динамичния сюжет и колоритните герои ще разберете, че силата на истинското приятелство е невероятна. Това е то, на което ни учи „Добрият динозавър“, че истинското приятелство е суперсилата, която ни трябва.

„Отвътре навън“

Сега се местим направо в главата ви – не буквално разбира се, за да ви представим още един весел филм със прекрасна поука. Главната героиня Райли се стреми да се справи със своите емоции – Радост, Тъга, Отврат, Страх и Бяс Лют, които я карат да сменя емоциите си постоянно от главнокомандването, което се намира в главата ѝ. Между закачките за пица с ананас и вълшебните приключения, филмът ни учи, че да изпитваме различни емоции и дори понякога да тъжим не е лошо, даже напротив, то ни помага да се справяме със света около нас.

„Храбро сърце“

Филмът ни запознава със смелата принцеса Мерида, която не обича да носи рокли и да ходи на балове и въпреки това е най-страхотната принцеса в света. Тя ни напомня, че никой не е длъжен да отговаря на нечии представи за идеал. Наблюдавайки отношенията между нея и майка ѝ, която вече е планирала живота на дъщеря си, разбираме, че не е нужно всяко момиче да е фино и нежно, за да бъде принцеса. Може да обича лудите приключения, да стреля с лък и пак да е страхотна. Това се отнася и за всички нас, просто трябва да бъдем добри и такива каквито сме, защото идеални хора няма и за едни едно е красиво, а за други грозно.

„Колите“ – която и да е част

Колкото и да обичаме Маккуин Светкавицата трябва да признаем, че отначало приличаше на всеки самонадеян победител. Мисли си, че е номер едно и че няма по-добър от него на света. В последствие обаче разбира, че никога не бива да подценяваш тези, които са около теб и които дори просто те подкрепят в пътя ти към нещото за което мечтаеш и искаш – семейството ти, приятелите ти, учителите ти. Всички те по един или друг начин са ти помогнали да постигнеш успех и не бива да ги забравяш или подценяваш.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град