сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Домашни рецепти за боички за смели творци

Домашни рецепти за боички за смели творци

Аз детето | 2017-11-15

Домашни рецепти за боички за смели творци

Когато навън е твърде студено и мрачно за игри, а пък пред телевизора или компютъра не ти се седи, то на творчество отдай се ти! Това е една от най-хубавите дейности, които можете да правите, когато ви е скучно или не ви се прави нищо друго. Можете да нарисувате нещо, да напишете приказка или стихотворение, да сътворите нещо красиво от подръчни материали, да... Има толкова много неща, които да направите и чрез тях да не позволите на скуката да се докопа до вас. Да не говорим, че можете да откриете и скритите си таланти и кой знае, един ден да станете наистина известен писател, художник, скулптор, че дори и актьор. Днес обаче както често правим ще ви обърнем повече внимание върху рисуването. Няма как, все пак то е нашата, а надяваме се и вашата любима дейност. Знаехте ли, че повечето велики художници в действителност сами приготвят боите си от различни материали? Те правят това, защото често се случва така, че им трябват наистина специфични цветове, които не се продават никъде, а пък въображението им казва, че без точно такъв цвят картината няма да се получи. Понякога пък боите трябва да са със определена гъстота, а да не говорим, че невинаги рисуват върху хартия.

Знаем, че и вие сте много добри в рисуването също като някои от най-великите, затова сега специално за вас предлагаме няколко интересни рецепти за домашни бои, които ще ви помогнат да направите най-красивите и уникални рисунки тази есен и зима.

Интересна боя за пръсти

Ще ви трябват:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица олио
1 супена лъжица сол
500 мл вода
бои за храна с цвят по ваш избор

Как да я направите:

В подходяща купа сипете солта, олиото и брашното и бъркайте докато получите каша. Към тази каша добавете и водата и отново бъркайте, докато се получи нещо като гъста сметана. След това разпределете сместа в купички в зависимост от това колко цвята боя искате да имате. Сложете 10 капки боя за храна за всеки цвят, разбъркайте и готово. Можете да започвате да рисувате веднага. При това с ръце, може би не знаете, но понякога с ръце стават далеч по-интересни картини отколкото с четка, а най-хубавото с тази боя е, че дори и да изцапате нещо, бързо ще се отмие.

Уникална пухкава боя

Някога рисували ли сте с пухкава боя? Да, правилно сте прочели, тя е пухкава почти колкото козината на котенце или зайче. Много е интересна и определено прави рисунките доста по-различни. За тези интересни бои ще ви трябват:
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица сода за хляб или пакетче бакпулвер
3 супени лъжици вода
боя за храна

Прави се също толкова лесно, колкото и първата! Всички сухи продукти сипете в купа и разбъркайте. Към тях добавете вода. Трябва да се получи нещо като тесто за кекс. Ако е прекалено гъсто можете спокойно да добавите още малко вода. След това отново разпределяте в купички и добавяте боя за храна, за да оцветите. За да стане боята наистина пухкава знайте, че трябва да поставите всяка купичка с цвят в микровълновата за около 30 секунди. Внимавайте, не бива да рисувате с нея веднага, защото ще е гореща. Ако знаете това, рисуването с тази боя ще се превърне в уникално преживяване.

Страхотна боя за стъкло

Искате ли да си имате, стига да ви позволяват, красива ваша рисунка директно на прозореца или вратата на хола,? Тогава си направете тази интересна боя. За нея ще ви трябват 2 чаени лъжички ПВЦ лепило и отново боя за храна. Става лесно: в купичка слагате лепилото и боята за храна, разбърквате и това е. Имайте предвид обаче, че за всеки цвят ще ви трябват по 2 чаени лъжички от лепилото. Рисуването също е лесно. Правите рисунката си върху лист хартия или най-добре найлонов плик, оставяте я да изсъхне за два часа, след това внимателно я отделяте и я лепите на стъклото. Красиво и лесно!

Опитайте, сигурни сме, че тези домашни рецепти ще ви осигурят едно истинско творческо забавление.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град