новини детски

Начало | новини детски | „Добросъците“ на Никола Райков вече участват и в интересна настолна игра

„Добросъците“ на Никола Райков вече участват и в интересна настолна игра

Аз детето | 2019-12-11

„Добросъците“ на Никола Райков вече участват и в интересна настолна игра

„Добросъците: Невидим свят“ така се казва една настолна игра, която трябва да си поискате от Дядо Коледа тази година! Тя е подходяща за цялото семейство, освен това идва от приказния свят на „Добросъците“ от Никола Райков! В нея се разказва за малките добросъци, които живеят около нас – те са скрити във фотьойлите, под килимите или пък в електрическите крушки. Там, зад диваните, сред детските играчки и под спалнята, техният свят е напълно различен от този на странните Големи Човеци. Тази книга е за тях! Приказката игра „Добросъците“ вече спечели любовта на българските деца и получи наградата „Бисерче вълшебно“ през 2017 година с 648 гласа на деца от цяла България. Тя предлага на малчуганите множество варианти на прочит, 18 различни края и над 60 пленяващи илюстрации от популярната художничка Мая Бочева.

Сега освен, че можете да четете за тях, можете и самите вие да станете добросък! Колко вълнуващо е това! Изберете си своя малък почти невидим, но много талантлив и умел герой и с помощта му изградете детайлен лабиринт от над 200 игрални полета в 7 различни стаи. Играта е наистина страхотна, защото за разлика от останалите предлага над 30 различни възможни финала. Никога не можеш да разбереш какво точно ще се случи и кой ще победи.

Това не е първата настолна игра, която е базирана на приказките игри на българския автор. „Таласъмски истории“, която е вдъхновена от света на „Голямото приключение на малкото таласъмче“, излезе миналата година и постигна невероятен успех като продаде целия си тираж за около месец. „Добросъците: Невидим свят“, също като „Таласъмски истории“, е кооперативна, а не състезателна игра“, споделя нейният създател. „Вярвам, че нашият съвременен свят има нужда от повече взаимопомощ и емпатия“, допълва той.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по рода си приказки игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град