приказки от деца

Начало | приказки от деца | Добрата постъпка на Дядо Коледа

Добрата постъпка на Дядо Коледа

Саваш Мутдоан | 2016-12-20

Добрата постъпка на Дядо Коледа

През една чудна коледна вечер силно валеше сняг. Имаше едно бедно семейство, което скиташе по улиците и просеше храна. Повечето хора не им обръщаха внимание и не желаеха да им осигурят нужната храна. Те обикаляха от къща в къща. По време на тези обиколки видяха нещо голямо, което летеше. То наподобяваше на някакво животно, но не можеха да го разпознаят в нощта. Те продължаваха да обикалят, макар че се бяха изплашили от вида на тази чудновата и голяма фигура. Изведнъж на фона на луната ясно се появи една фигура. Забелязаха една голяма шарена шейна. В нея имаше куп подаръци. Очите на децата светнаха от радост. Скокнаха към подаръците, те бяха боси и гологлави, но толкова щастливи, че не усещаха вече студа. Те в последно време не бяха получавали подаръци, бяха забравили какво е да те зарадват така. Тъкмо се готвеха да разопаковат подаръците, когато зад гърба си чуха странен глас, който извика силно:
– Хей!
Това беше не кой да е, а самия стар белобрадец, радостта на всички малки и големи деца. А колко бляскаво беше облечен той! Тези дечица май не бяха чували за този старец, който раздаваше само усмивки и радост на децата по света. Малките ръчички се отдръпнаха рязко от подаръците и устите замръзнаха. Не знаеха какво да правят и как да се държат, учудващо само гледаха към красиво облечения старик. Но той само им се усмихна и ги покани в шейната. Седнаха всички и потеглиха над къщите в сияйната нощ над заспалото селце. Шейната кацна пред една голяма къща, която вероятно беше на богато семейство. Дядо Коледа покани злощастното семейство в този дом.

След като влязоха видяха богата трапеза. Тъй като от дни бяха гладни, скочиха и веднага лакомо се нахвърлиха към храната. След като добрият дядо ги нахрани, той им показа още една своя изненада. За децата имаше приготвени разни лакомства, облекла и куп играчки. А за родителите също куп дрехи, плик с пари и неща от първа необходимост. Те от радост заплакаха. Всички знаеха, че на Коледа стават чудеса, но сега те се убедиха, че е така. Отново всички повярваха в магията на този ден и в доброто и хората с големи добри сърца. Вярвайте и вие и чудесата се сбъдват. Ако желаем нещо много и от сърце, то може да стане истина.

Участва в конкурса „На Коледа стават чудеса“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град