интересно

Начало | интересно | Днес е денят на Вси Светии

Днес е денят на Вси Светии

аз-детето | 2006-10-31

Днес е денят на Вси Светии

Hаllowееn - денят на Вси Светии се празнува вече и у нас - деца и възрастни се маскират и се забавляват. Маските могат да са различни и най-разнообразни, но и в тях има мода. Каква е тенденцията при тазгодишните маски за Все Светии?

Тази година доминират пиратите, повлияни от набралия голяма популярност "Карибски пирати 2: Ковчега на мъртвеца". Деца и възрастни, мъже и жени искат да се маскират именно като пирати - като капитан Джак Спароу, Дейви Джоунс или Елизабет Суан.

Освен пиратските костюми са популярни и традиционните "принцеса", "вълшебница" и "вещица" за момичетата и Спайдърмен, Супермен и Батман за момчетата.

Костюми китайско производство заляха София и големите градове от преди около две седмици и са на цени между 15 и 60 лв. Добра идея е и да се вземат под наем, вместо да се купуват, като наемът е между 10 и 30 лв. за ден. Онлайн под наем може да се поръчат от www.moetoparty.com например.

За празника традиционно се правят и фенери от тиква. Традиционно тиквите са с достъпна цена и пазарите ни са наводнени.

Как се прави фенер от тиква

Идеи за маскиране намерете тук:



Коментари
2 коментара

диди1 ........., 13 г.,

Публикувано на 15.10.2008

аз празнувам този празник вьпреки 4е не сьм католи4ка и се радвам 4е има статии като тази за6тото 6том празникьт наближи оби4ам да се поразровя в интернет

Ани , 6 г.,

Публикувано на 27.10.2008

Аз много харесвам Вси светии.:)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град