Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Детското хранене - здравословно и балансирано

Детското хранене - здравословно и балансирано

Аз детето | 2007-08-15

Детското хранене - здравословно и балансирано

Данонино - солидна основа за здравословния растеж на всяко дете
Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация

В живота на всеки от нас идва момент, в който от пораснали деца се превръщаме в отговорни родители. Искаме малчуганите да останат здрави и силни. Това обаче изисква голяма отговорност, грижа и внимание. Едно от най-вожните неща за това е правилното или рационалното хранене по време на интензивния растеж през детството.
Дори да изглеждат здрави, децата могат да страдат от липса на важни хранителни елементи.
За да развива правилно интелектуалното и физическо ниво, детето трябва да получава с храната всички вещества, от които се нуждае и то в правилна пропорция.

Ето защо Данон създаде продукт от нова категория "fresh cheese" и с нова формула специално за нашите деца:
Данонино е различен - той е направен от 4 чаши мляко и съдържа 4 важни елемента, необходими за балансирания растеж и развитие на детето - калций, витамин D, фосфор и протеини.

ЗАЩО ДАНОНИНО ОТ ДАНОН Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНО:

Данонино се произвежда чрез специален процес, при който млякото се концентрира като в резултат се получава високо съдържание на протеини, калций, витамини и микроелементи, без висока масленост. Данонино осигурява прием на качествени протеини и калций, тъй като съдържанието на тези вещества е два пъти по-голяма, отколкото в обикновените кисели млека.

КАК ПОМАГАТ 4-ТЕ ЕЛЕМЕНТА, КОИТО СЕ СЪДЪРЖАТ В ДАНОНИНО ОТ ДАНОН:

Калцият е от първостепенно значение, защото изгража костите и помага за растежа. Костната маса се увеличава бързо по време на детството и юношеството, след което достига своето "Върхово ниво". Колкото по-високо е то, толкова по-малък е шансът костите да стана чупливи. Калцият е важен също за изграждането на зъбите и за други жизнени функции като кръвосъсирването, мускулната контракция, деленето на клетките и др.
За пълноценното усвояване на калция е необходим витамин D. Той подсилва и способността на тялото да потиска развитието на микро-бактериите, които причиняват повечето болести. Третият елемент - фосфор, също участва в изграждането на костите и е основен регулатор на енергийния метаболизъм.
Протеините са едни от най-важните хранителни вещества, осигуряващи пластичен материал за интензивния растеж, имащи значение за храненето. Те са важен структурен елемент на всяка клетка, тъкан и орган.

  ЗАЩО ДЕЦАТА ХАРЕСВАТ ДАНОНИНО ОТ ДАНОН:

  Освен полезните елементи, Данонино се предлага в 4 любими вкуса - ягода, кайсия, банан и малина. Опаковката е в ярки цветове и е много удобна за хващане от малките детски ръчички. Така те могат да го ядат сами, като "големи".

Данонино е еднакво подходящ за сутрешна или следобедна закуска, за десерт с обяда или вечерята.

А децата ни се развиват толкова бързо и неусетно, че докато се обърнем и вече са пораснали. Затова нека се погрижим още сега за тяхното бъдеще. Да им осигурим здравословна и балансирана храна и им дадем неограничена доза родителска любов.



Коментари
20 коментара

Илияна Петрова, 11 г.,

Публикувано на 18.09.2008

Много добри идееи давате наистина много ми харесват! :)

цветлена казанджева, 11 г.,

Публикувано на 12.10.2008

аз бих казала,че ДАНОНИНО ОТ ДАНОН не е толкова полезно може да го има с много витамини и минерали,но е не чак толкова ефикасно.Това според мен е да прелъжеш едно дете да хапне нещо.И плюс това е много малко хапнеш го на два пъти.

Никлета Николова, 11 г.,

Публикувано на 07.12.2008

за мен данонино е много е красив и хубав

Цвети , ,

Публикувано на 09.12.2008

мн е тъпо да ядеш здравословно според някои хора за мен е супе здравословието

Мими Бибова, 12 г.,

Публикувано на 11.01.2009

хубаво е да ядеш здравословна храна но и пак нездравословната е хубава но вредна

Дени Маринова, 12 г.,

Публикувано на 18.03.2009

Аз мисля че Данонино от Данон не е толкова полезно и не е толкова ефикатно аз не го ям защото от него преди се разболях

Алиана Лазарова, 12 г.,

Публикувано на 06.04.2009

аз не ям данонино защото не ми се стръва чак толкова здравословно.

Габриела Иванова, 9 г.,

Публикувано на 07.04.2009

харесвами Данонино и за това се регистрирам в него и се надявам да има много игри и забавления с данонино ще играя в този сайт когато имам време и когато съм свободна и мисля че ще е много забавно

Мария Луиза Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 19.06.2009

лично аз много харесвам данонино но вече не защото вътре има много консерванти и боя точно като сокчетата от 10 ст.

ivo komitov, 9 г.,

Публикувано на 25.08.2009

аз много харесвам данонино

mizari25 , 12 г.,

Публикувано на 20.09.2009

това даннино е пълно с консерванти и боклуци в него а това което прави тази статия е да привлича клиенти и да увеличава печалбите на продукта

викт0рия Симид0ва, 13 г.,

Публикувано на 07.09.2010

ама те колко много са писали за "данонино" .. то това си е чиста реклама .. тц,тц :дд а иначе моето мнение за "данонино"-то е че е обикновено плодово мляко ,само рекламите ги правят така , че да привлекат клиенти..а иначе си взех 1 път..не можах да си обясня как може да е толкова скъпо.. само заради марката,предполагам ;)))

Гергана Банкова, 12 г.,

Публикувано на 01.04.2011

според мен това е една много наъчна статия която ни помага да усвоим материала по лесно на мен ми харесва много защото обичам у4енето не с ечдете защо сам на 12 и посещавам този сайт защот искам да имам добро бъдеще а не хлижански клевети

Виолета Даскалова, 12 г.,

Публикувано на 06.04.2011

ТаЗи ТеМа зА зДрАвОсЛоВнО ХрАнЕнЕ нА дЕцАтА сАмО иСкА дА зАрИбИ хОрАтА дА сИ кУпЯт ТъПоТО дАнОнИнО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Биляна Шехтова, 11 г.,

Публикувано на 11.06.2011

Аз не харевам `данонино` -то. Веднъж си купих да го пробвам но то въобще не е хубаво. Незнам, но мисля, че хората дават реклами по телевизора за данониното, за да привлекат клиенти. Апък и то хем не е хубаво хем нарочно слагат вътре по подарък магнит за да поискат децата.. Офф.. незнам за другите но това данонино не е хубаво.!!

гергана тодорова, 15 г.,

Публикувано на 08.08.2011

много интересна тема

Bobi Enev, 10 г.,

Публикувано на 21.03.2012

yako

Весела Величкова, 11 г.,

Публикувано на 24.04.2012

наистина е толкова полезно

аноним , ,

Публикувано на 20.08.2012

Преди около две години с братовчедка ми пробвахме "данонино". Имаше вкус на вода и изкуствен плод. :((((

Таня Костадинова, 11 г.,

Публикувано на 11.11.2012

Само реклами и реклами!!!Най-полезно е сам да си произвеждаш храната.В днешно време купешката рана съдържа какви ли не боклуци!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град