новини детски

Начало | новини детски | Детско благородство: момичета намериха изгубен портфейл и го предадоха в полицията

Детско благородство: момичета намериха изгубен портфейл и го предадоха в полицията

Аз детето | 2018-04-30

Детско благородство: момичета намериха изгубен портфейл и го предадоха в полицията

Три момичета от Търговище намериха и предадоха в полицията портфейл с пари и документи. За достойната си постъпка те получиха от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Ненков почетни грамоти.

Преди няколко дни Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, видели паднал на земята портфейл. Те веднага го отнесли и предали на дежурния полицай. По-късно било установено, че в портфейла има 225 лева и лични документи на 19-годишен младеж, живеещ в близко до Търговище село.

Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни търговищки училища, но са приятелки от години. И трите са доброволки в младежката организация на БЧК-Търговище. По време на провелия се непринуден разговор момичетата споделили със старши комисар Ненков, че и за миг не им е минавала през ум друга мисъл освен да предадат веднага парите в полицията. Така са ги учили вкъщи. Родителите и на трите момичета са горди с постъпката на своите деца, макар и някои от техните връстници да са правили опити да се подиграват с тях.

Повече за трите невероятно добри и благородни момичета вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град