покани

Начало | покани | Детски зимен празник с много изненади на връх Бузлуджа

Детски зимен празник с много изненади на връх Бузлуджа

Аз детето | 2017-02-12

Детски зимен празник с много изненади на връх Бузлуджа

Зимен празник ще събере на 18 февруари, на връх Бузлуджа, деца от различни училища в Стара Загора, които ще могат да участват в интересни състезания, игри, ориентиране и демонстрации за оцеляване в зимни условия, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора, цитирани от информационна агенция „Фокус“.

Проявата е организирана от Общината, Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Туристическо дружество „Орлово гнездо“. Членове на семействата ще могат да се включат в състезанията с шейни, семейно сърфиране с лодка по снега, зимна щафета и изработване на снежни фигури. Ще се проведат и демонстрации на опитни планинари от туристическите дружества и Планинската спасителна служба.

Желаещите да участват могат да заявят желанието си до 15 февруари на телефони 0882 966 462 и 0889 524038. Осигурен е безплатен транспорт, който ще тръгне от паркинга зад Драматичния театър в 08,30 часа на 18 февруари. Откриването на празника е в 10 часа на връх „Бузлуджа“. Час на връщане – 14,30 часа и 15,30 часа.

Детският зимен празник е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“. „Обичате снега, обичате зимата! Елате на Бузлуджа и се забавлявайте!“, призовават организаторите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град