новини детски

Начало | новини детски | Детски площадки с подобрени условия за достъп ще бъдат изградени в Павликени

Детски площадки с подобрени условия за достъп ще бъдат изградени в Павликени

Аз детето | 2021-05-18

Детски площадки с подобрени условия за достъп ще бъдат изградени в Павликени

Детски площадки с подобрена среда за достъп ще бъдат изградени в Павликени, съобщиха от пресцентъра на общината. Две детски площадки ще бъдат изградени в двора на ДГ „Слънце“ в град Павликени. Първа копка на строителните работи са направили кметът инж. Емануил Манолов, директорът на детската градина Грета Георгиева и представителят на фирмата изпълнител.

Облагородяването на двора се извършва по проект „Изграждане на две детски площадки със съоръжения, достъпна среда, благоустрояване и ремонт на ограда в двора на детска градина „Слънце“ в урегулиран поземлен имот три-850, квартал 75, гр. Павликени“, по проект „Красива България“. Чрез обновяване на съоръженията за игра и изграждането на стоманобетонова рампа ще се създаде достъпна среда за ползвателите на услугите в двора на детската градина и ще се улесни достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.

Общата стойност на проекта е 127 522 лева, от които 55 944 лева са от проект „Красива България“, и 71 578 лева – съфинансиране от Община Павликени. Срокът за изпълнение на проекта е три месеца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град