афиш

Начало | афиш | Детски мюзикъл по мотиви от „Цар Лъв“ завладява София днес

Детски мюзикъл по мотиви от „Цар Лъв“ завладява София днес

Аз детето | 2018-07-11

Детски мюзикъл по мотиви от „Цар Лъв“ завладява София днес

Група млади пътешественици превръщат посещението си на сафари в приключението да участват, да изиграят и да разберат историята за Симба – известният Цар Лъв. В поредица от музикални номера, танцови етюди и актьорски импровизации, превръщат и публиката в свидетел, но и в пряк участник. Вдъхновен от историята на малкия Симба, мюзикълът засяга вечните теми за живота и смъртта, за предателството, за любовта и приятелството и за отговорността, която получаваме, когато пораснем.

Малките деца, които попадат на сафари в джунглата, преоткриват този непознат свят и чрез въображението си развиват историята на малкото лъвче. И тази година сценографията ще бъде изработена от участниците в лагера. Създават се костюми и декори от рециклирани битови предмети, като по този начин допълнително се провокира детското въображение и изобретателност. Същевременно малчуганите се запознават с нуждата от опазване на околната среда и начините, по които всеки един да допринесе за това.

За пета поредна година Училището за певци „D Stars“ организира летен лагер за талантливи деца. В периода от 1 до 10 юли ученици на възраст от 7 до 16 години съчетават трите сценични изкуства – вокално майсторство, танци и актьорско майсторство в покоите на Пампорово. На 11 юли те ще представят резултатите от своята работа на сцената на Сити Марк Арт Център в детския мюзикъл „Circle of Life (Кръговратът на живота)“, по мотиви от „Цар Лъв“. Star Camp поставя пред себе си задачата да открие, развие и реализира млади таланти в областта на сценичните изкуства. Целодневната работа в творческа среда предразполага участниците към освободеност, а десетдневното им съвместно съжителство създава сплотен колектив и добър баланс между приятелски и работни взаимоотношения. Представлението в София е голямата мотивация всеки да се мобилизира в рамките на подготовката и да покаже най-доброто от себе си.

Адаптация и постановка: Ралица Ковачева-Бежан, Ева Данаилова и Мануела Саркисян.
Вокален педагог и музикално оформление: Даниела Станкова.
Асистенти: Марина Драгомирецкая, Петър Петров и Божана Спасова.
Хореограф: Ива Лапатова.
Корепетитор: Самуел Ефтимов.
Участват: деца-артисти от Star Camp 2018 – Летен лагер за талантливи деца
11 юли 2018, 19:30 часа, Сити Марк Арт Център (бул. „Янко Сакъзов“ № 30)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град