новини детски

Начало | новини детски | Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

Аз детето | 2019-12-09

Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

Броени дни преди коледните и новогодишни празници, между 10-ти и 15-ти декември включително в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната – Софийски международен панаир на книгата. Официалното откриване на Панаира е на 11-ти декември, вторник от 17:00 часа в Централното фоайе на Националния дворец на културата.

На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 47-мият Софийски международен панаир на книгата и 7-мият Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът по традиция се провеждат на общо шест нива в Националния дворец на културата и ще продължат до неделя, 15-ти декември.

В дните между вторник и неделя включително любимото и очаквано събитие от културния афиш на столицата – Софийски международен панаир на книгата, със своето 47-мо издание очаква всички приятели на книгите с над 160 книгоиздатели и книгоразпространители от България и чужбина, а още от първия ден на изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 на НДК, западно крило с премиери на най-новите книжни заглавия у нас; срещи с десетки автори, издатели и преводачи; детски и юношески събития; срещи с автори на щандовете на издателствата; седмото издание на Софийски международен литературен фестивал. Всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на коледните празници.

Работно време на изложението:

10. (вторник) – 14.12. (събота): 10:00 – 20:00 часа

15.12. (неделя): 10:00 – 19:00 часа

Вход свободен

Детски модул на Културната програма на Панаира на книгата очакват и най-малките читатели. Заповядайте на среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“; представяне на книгата „Защо медът е толкова сладък?” – приказка с образователни игри от Мая Бочева – Уики; представяне на книгата „Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки; викторина „Аз познавам мотовете!“; загадките на Арендел; представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева; среща с автограф с любимия детски поет Виктор Самуилов; приказният свят на „Дисни“ оживява; представяне на книгата „Детски пиеси“ от Недялко Йорданов; среща с автограф с художничката Невена Ангелова; представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби – „Боби на Празника на плодовете“, заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков.

А ето и ДЕТСКАТА ПРОГРАМА на панаира:

10.12.2019 (вторник)

 • 11:00

Щанд № 117

Среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“

„Детска академия за добри обноски“ е книга за правилата, които не ограничават, а дават свобода на всяко дете. Експертът по добри обноски Невена Басарова събира най-важното от своя опит в обучението по етикет. С помощта на прекрасните илюстрации на Стелияна Донева книгата се превръщат във вълнуващо приключение, което помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка.

Представя: Издателство „Софтпрес“

 • 14:00

Литературен клуб „Перото“, НДК

Представяне на книгата: „Защо медът е толкова сладък?” – приказка с образователни игри от Мая Бочева – Уики

Авторката Мая Бочева – Уики ще запознае децата с героите от книгата и заедно ще играят на някои весели игри от изданието. По време на представянето „Курабийница“ ще раздадат на гостите от най-новите си джинджифилови меденки, за да допринесат за коледното настроение, а „Бон-Бон“ ще изпълнят някои от най-любимите ни детски песнички.

Представя: Издателство „Tat Creative“

12.12.2019 (четвъртък)

 • 13:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

Представяне на книгата „ Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки

Книгата за деца „Художникът почти вълшебник” съдържа четири приказки – „Гъбарко“, „Медената пита“, „Зайо Байо библиотекар“ и „Зайовата къщурка“ с оригинални илюстрации на Вадим Лазаркевич – най-популярният детски художник за поколения българи.

Представя: Издателска къща „Инфодар“

13.12.2019 (петък)

 • 10:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

Викторина „Аз познавам мотовете!“

Викторина с деца на възраст от 1. до 4. клас , които ще се състезават по отбори и ще отговарят на различни въпроси, свързани с мотовете. Отборът с най-много правилни отговори ще получи четвъртата част от поредицата.

Представя: Издателство „Мармот“

14.12.2019 (събота)

 • 11:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

Загадките на Арендел

Ела със сестрите Елза и Анна и техните приятели Олаф, Кристоф и Свен – в Омагьосаната гора, където ни очаква невероятно приключение! Нека всички деца се чувстват поканени на забава с рисуване и оцветяване, заедно с любимите герои от „Замръзналото Кралство 2“.

Представя: Издателство „Егмонт“

 • 12:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

Представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева

Оzone.bg и Фондация „За нашите деца“ ви канят на вълнуващо пътешествие, описано на страниците на книжката „Приключенията на Поля“ от 10-годишната Анжелина Денчева. Вълнуващите истории напомнят колко е важно никога да не спирате да мечтаете. По желание на малката авторка приходите от продажбата на книжката се даряват за каузите на фондация „За нашите деца“.

Представя: Озон Ентъртейнмънт и Фондация „За нашите деца“

 • 15:30

Щанд № 325

Среща с автограф с Виктор Самуилов

Любимият детски поет и неговите палави стихотворения в традиционната среща с автограф.

Представя: ИК „Жанет 45“

15.12.2019 (неделя)

 • 10:00

Щанд № 424

Приказният свят на „Дисни“ оживява

Специални гости влизат в ролята на разказвачи и ще прочетат любими приказки на „Дисни“ от поредицата „Сладки сънища“. Всички малки читатели и пораснали слушатели са добре дошли в света на Анна и Елза, Пепеляшка, Пинокио и Аладин.

Не забравяйте вълшебното си настроение!

Представя: Издателство „Егмонт“

 • 11:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

„Детски пиеси“ от Недялко Йорданов

Представяне на книгата „Пиеси за деца“ от Недялко Йорданов, в която са включени всички произведения за куклен и музикално-драматичен театър, излезли изпод перото на даровития поет. Откъси от книгата ще изпълнят авторът, актьорът Михаил Билалов, композиторът Хайгашод Агасян и актрисата Ивана Джеджева.

Представя: Издателство „Милениум Пъблишинг“

 • 11:30

Щанд № 325

Среща с автограф с художничката Невена Ангелова

Гост на ИК „Жанет 45” ще бъде художничката Невена Ангелова. Тя е част от вълшебния тандем Мая Дългъчева – Невена Ангелова, с който идва на света новата детска книга „Как кученцето си намери дом“.

Представя: ИК „Жанет 45“

 • 13:00

Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК

Представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби: „Боби на Празника на плодовете“ заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков

Заедно с верния си спътник Банан, Боби се отправя на пътешествие и попада на Празника на плодовете. Двамата откриват много нови приятели и преживяват едно от приключенията на живота си. Очакват ви отново занимателен разказ от авторите и специална викторина и изненади за нашите малки гости!

Представя: Издателство „Еуниката“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град