новини детски

Начало | новини детски | Детска лятна академия в София

Детска лятна академия в София

Аз детето | 2011-08-04

Детска лятна академия в София

За втора поредна година Националната художествена академия съвместно с други организации организира Детска лятна академия под мототоЦветовете ни свързват“.

От 1 до 31 август 2011 година, всеки делничен ден от 9 до 13 часа и от 14 до 18 часа, в двора на академията, студенти, заедно с децата ще експериментират с хартии и бои, ще рисуват и ще работят в организираните творчески работилници.

Академията е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 години, които ще бъдат разделени на две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 15 години.

Проектът включва четири образователно-творчески модула:
академичен модул – получаване на първоначални знания за изобразителното изкуство, видове и жанрове; основи на рисуването от натура, принципи на композицията.
експериментален модул – експериментиране с художествени материали и похвати, провеждане на уъркшоп, участия в игрови ситуации за развитие на наблюдателност, зрителна памет, въображение.
модул „Пленер“ колективни и индивидуални творчески задачи за наблюдение на природни форми; рисуване и създаване на екоалея
модул „Посещение на музеи и галерии“ – в сътрудничество с музейни експерти. Запознаване с историческия център на София и с основните музеи от национално значение. Посещения на експозиции.

Академията е подготвила и много подаръци и изненади за всички участници. А на 1-ви септември 2011 година ще бъде открита и изложба, в която ще са включени най-добрите постижения на участниците. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди за най-добрите рисунки и проекти и много други изненади.

Националната художествена академия се намира в София на ул. „Шипка“ № 1.

Вижте още:
Детско лято в Кюстендил



Коментари
1 коментар

niki mihaylova, 11 г.,

Публикувано на 16.08.2011

super ideq :):)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град