новини детски

Начало | новини детски | Детска доброта: 10-годишната Мадлен продава куклите си, за да помогне

Детска доброта: 10-годишната Мадлен продава куклите си, за да помогне

Аз детето | 2017-10-04

Детска доброта: 10-годишната Мадлен продава куклите си, за да помогне

Мадлен е на 10 години, но скоро вече няма да играе с куклите си! Не защото не ги харесва повече. Напротив, тя много ги обича, но е решила да се раздели с тях заради една наистина много благородна цел. Момичето не просто учи един от най-важните уроци в живота си, но и предава такъв на всички нас. Само на 10 години тя иска да направи нещо, което не биха се осмелили много от възрастните. Мадлен продава куклите си, за да дари пари на няколко деца с онкологични заболявания. Въпреки крехката си възраст тя вече знае, че трябва да помагаш на другите и „коварната болест е нещо, с което трудно се бориш.“

Майката Радост помага на дъщеря си да осъществи тази цел. Снима я и публикува снимката заедно с послание към него във Фейсбук. „Помислих, че ще се откаже. Тези кукли са едно събирано съкровище, събирани поне 5 години“, разказва Радост. Майката на Мадлен разказва пред Нова тв, че тя сама поискала да продаде куклите си, за да дари парите на деца, които са болни от рак. Само за ден щедрото момиче успява да продаде 8 кукли. Купувачите изпращат парите директно в сметката на Дневен център за деца, които се лекуват от рак. Центърът е създаден от майки на деца, борещи се с тежката болест.

Дарението и помощта Мадлен обяснява така: „Представлява да имаш нещо, да си състрадателен и да даваш нещата на другите, защото те е грижа за тях“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град