новини детски

Начало | новини детски | Деца от Русе ще разгадават тайнствения живот на прилепите

Деца от Русе ще разгадават тайнствения живот на прилепите

Аз детето | 2017-09-27

Деца от Русе ще разгадават тайнствения живот на прилепите

С поредица от занимателни игри, работилници и демонстрации Регионален исторически музей – Русе ще отбележи Международната нощ на прилепите. Събитието ще се проведе в петък, 29 септември, от 18 до 21 ч. в Лапидариума, зад сградата на Историческия музей в дунавския град.

Поредица от занимателни работилнички ще провокират интереса на малките посетители към тайнствения живот на прилепите. Програмата ще започне с образователни игри и ателие за изработване на домино. С помощта на аниматори от отдел „Природа“ децата ще се превъплътят в летящи мишки. Специално изграден тунел в Лапидариума ще помогне на гостите да разберат как летящите бозайници се ориентират в тъмното. Присъстващите ще имат възможност да „маркират“ прилепи и да научат повече за методите за улавянето им. Предвиден е също face painting „С лице на прилеп“.

Малките и големи посетители ще следят прилепи чрез ултразвуков детектор. Международната нощ на прилепите ще се реализира за 21-ви път в русенския музей. Тази година събитието е част от Европейската нощ на учените, която се провежда на 29 септември, петък.

Снимка: Freeimages



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град