интересно

Начало | интересно | Деца от 140 СОУ „Иван Богоров“ подаряват мартенички на пристигащите на летище София

Деца от 140 СОУ „Иван Богоров“ подаряват мартенички на пристигащите на летище София

Аз детето | 2017-03-01

Деца от 140 СОУ „Иван Богоров“ подаряват мартенички на пристигащите на летище София

На 1-ви март подаряваме мартеници за здраве, късмет и благополучие. Именно червено-бяла изненада получава днес всеки на столичното летище. На Терминал 2 деца от столичното 140 СОУ „Иван Богоров“ подаряват на всички, които пристигат или заминават от летище „София“ по една картичка с изобразени Пижо и Пенда.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов пита децата как чужденците възприемат българските мартеници: „Ние им подаваме картички и първоначално чужденците реагират малко съмнително и казват „Не, не, не“. Но все пак ние им закачаме мартеничките и те започват да се радват. Някои дори ни дават целувка по бузата“, разказва едно от децата. Момичето допълва и че някои пристигащи на летището им предлагат бонбони, но децата ги отказват, защото правят каузата си единствено от сърце.

Картичката, която малките момичета, облечени в български носии предлагат на чужденците е с две лица. От едната страна са нарисувани Пижо и Пенда, а от другата – на български и на английски е обяснена българската традиция за мартеничките.


 

Снимка: Олег Попов



Коментари
1 коментар

анонимка , ,

Публикувано на 02.03.2017

забрави ли сте да вмъкнете и хората от читалище "съзнание" с. Долни Вадин, които раздаваха мартенички в училището на гр. Крушовене

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град