новини детски

Начало | новини детски | Деца и младежи с дислексия имат изложба в Русе

Деца и младежи с дислексия имат изложба в Русе

Аз детето | 2009-09-23

Първи национален център по дислексия – България и Vivacom откриха в Русе изложба на картини, част от проекта в подкрепа на деца и младежи с дислексия “Ателието на Леонардо”. Официалното откриване на експозицията беше на 19.09.2009 г. в Европейския културен център – Русе. Авторите на рисунките са десет талантливи деца и младежи с дислексия от работилницата по изобразително изкуство към “Ателието на Леонардо” с ръководител художника Гален Бакърджиев.

В изложбата са показани 25 творби, резултат от техните едногодишни занимания и една малка част от направеното в работилницата през годината. Останалите рисунки ще могат да бъдат видени по време на общата изложба с работилницата по фотография към “Ателието на Леонардо”, планирана за месец ноември 2009 г.

Експозицията в Европейския културен център в Русе ще продължи до 26 септември 2009 г. като творбите са по няколко теми, свързани със самия процес на обучение в работилницата по изобразително изкуство. Посетителите ще могат да видят натюрморти, портрети, пейзажи, колажи. Използвани са различни техники и материали като акварел, маслени бои, сух пастел, цветни моливи и природни материали.

С изложбата приключва и първата година от старта на “Ателието на Леонардо”. През втората година в центъра вниманието на младите творци ще бъде насочено към природата и опазването на околната среда. Техните творби ще бъдат на тема “С вдъхновение от природата”.

Аз и дислексията – конкурс



Коментари
1 коментар

Габито , 8 г.,

Публикувано на 19.10.2009

ние децата някой деца неги интересудат то детските новините!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град