Детективски истории

Начало | Детективски истории | Детективът Стив

Детективът Стив

Виктория Миленкова | 2013-11-04

Детективът Стив

Човек голям и страшен,
за размера си опасен!
С виденията си той,
разкрил престъпления безброй.

Със кафяво наметало
и с тефтерче заблестяло.
И със шапка на главата
изпълнил той молбата!

Молбата да стане детектив,
но не обикновен,
а детективът
Стив!

Стив решил много престъпления
вълнуващи и интересни.
Те за него са решения
на скуките му чести.

Първото вълнуващо голямо,
всичко разпиляно!
Улики и часове,
дни и градове.

Всичко започнало така
в една зелена и гъста гора!
Имало едно дърво
обсипано в плодове
и една зелена трева
ядяла каквото и дървото яде.

Един ден се изнервила изчервила се.
Покрила се нервирала се.
Изчезнала, затрила се.
Тръгнала си.
И всичко това било, защото
правела това, което прави и дървото.
Ядяла неговото ядене
и пиела неговата напитка.
Изобщо тази зелена и гъста трева
се подчинявала на горските дървета.
За тях това са стъпала,
но вече всички се разтревожили.....

Детективът Стив!
Открил улики, намерил часове,
намерил хората си и отишли
във различни градове.
Намерили това,
намерили онова.
Стигнало до крайност,
и станало беда.
Въпреки това случаят продължил,
защото това не било проблем
за детективът наш и мил!

Тръгнали отново намерили следа
тръгнали по нея и
открили края на света.
Там нямало нищо и пак продължили.
Дървото се тревожело,
но пак нищо. Седнало
и заплакало.
Тогава дървото си признало всичко,
защо се държал така с тази трева.
Тръгнали по друга следа и пак
стигнали до края на света.

Но в същото време Стив
озъзнал, че тревата не може да се движи.
Върнали се в гората,
съзряли тревата.
Дървото пред нея си признало,
какво е станало.

Радост, мечти и грешки,
а същност и много решения тежки.
Стив си продължил по пътя не детектив,
който изобщо не бил крив.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"



Коментари
18 коментара

Ивета , 12 г.,

Публикувано на 11.11.2013

Много е хубаво! Как измисли толкова дълго стихотворение? На мен ще ми трябва най-малко месец. Имаш талант :))

Диди , ,

Публикувано на 12.11.2013

Постарала си се, това е важното. Честно казано, не ме развълнувам ного, но все пак браво!

Ясмин Радуан, 11 г.,

Публикувано на 12.11.2013

Не се развълнувах

Мина , ,

Публикувано на 20.11.2013

И аз не се развълнувах. Изобщо. Да не говорим, че не си спазвала нито ритъм, нито пунктуация, а за римата думи нямам... Не казвам, че аз съм много добра в стихотворенията, но когато напиша такова гореизброените присъстват. Сега не се сърди, че "съм те обидила", а приеми и се поправи и следващия път ще е по-добре. Надявам се да съм била полезна.

Ясмин Радуан, 11 г.,

Публикувано на 21.11.2013

До Мина : Аз съм съгласна с теб ,наистина не е спазила правилата,няма рима което също е много важно а и нямам смисъл . Чесно казано не ми хареса въобще ( мое мнение )

Ели , ,

Публикувано на 21.11.2013

Не знам защо но на мен ми харесва.Т.Е има рима,а и стихчето е дълго!Мина ако според теб няма правилна пунктуация то не е така,защото преди редакцията да пусне прозизведението те го преглеждат поправят заглавието ако е необходимои чак тогава го пускат в страницата!До редакцията:Не е ли така или аз граеша?!?!?!?Иначе на мен ми хареса много!

Виктория Миленкова Миленкова, ,

Публикувано на 21.11.2013

Ок.Това е ваше мнение и все пак БЛАГОДАРЯ,но незнам кое не ви харесва според мен има рима и е страхотно,защото съм го измислила сама!!!

Mihaela Georgieva, 11 г.,

Публикувано на 21.11.2013

Много е хубаво,наистина!!!!!!Много е дълго и има много рими и е много забавно,точни като за малки дечица.!!!!!!!!И също така съм съгласна с ``Ели , ,``

Ивета , 12 г.,

Публикувано на 21.11.2013

На мен също ми харесва! Очевидно е че се е потрудила много по това стихотворение. Но Вики, те имат различно мнение и е нормално да не го харесват, все пак всеки приема нещата различно. До Мина и Ясмин: Вярно е, че тук-там няма рима, но има много известни стихотворения, в които няма никаква. Признавам, че наистина има едно-две места, на които няма ритъм, но понякога се налага и няма как. Само че не видях, къде са пунктоационните й грешки? Аз лично не ги виждам, ако греша, поправете ме. Пък и си има смисъл, просто трябва да се вслушаш в това, което четеш а не просто ей така да го прочетеш, без да мислиш изобщо. На места е по-сложен, да, но стихотворенията трябва да се осмислят, нали? Искам да кажа, че не ви критикувам, а просто изказвам мнението си като вас! Иначе според мен стихчето ти е хубаво, Вики! Не бих казала страхотно, понеже Ясмин и Мина донякъде са прави, но след като си се потрудила за него е съвсем нормално да ти харесва. Аз например, може малко да се отклонявам от темата вече, имам много рисунки, които малко хора смятат за впечатляващи, но аз ги намирам за страхотни, защото съм хвърлила много труд и време за тях. Надявам се да не съм засегнала никого!

Мина , 12 г.,

Публикувано на 22.11.2013

ОК. Този коментар ще е едно извинение към авторката. Много съжалявам, че те критикувах като възрастен човек, ти си все пак дете. Бях малко грубичка в изказа си, което е моя характерна черта. Въпреки това държа на думите си, затова ето ти пример за "спазена" рима "...Но в същото време Стив озъзнал, че тревата не може да се движи. Сега до Ели: Моля те, Ели, кажи ми така, ако може, тук "С виденията си той, разкрил престъпления безброй" защо има запетая след "той"?А, и така съвсем ако може, нали, тука "Имало едно дърво обсипано в плодове и една зелена трева ядяла каквото и дървото яде." по мое мнение трябва да има запетаи преди "обсипано" и преди "и". Хайде, и двете запетаи се учат съответно в седми и в шести клас, затова ви е простено. Обаче преди да се увериш в думите си е глупаво да коментираш. Освен това, моля те, намали броя на удивителните знаци. Не съм нагрубила или наругала авторката лично. Съжалявам ако е така все пак.

Виктория Миленкова, 11 г.,

Публикувано на 23.11.2013

Няма проблем!Все пак ти со по-голяма от мен и знаеш повече,така че следващият път ще се опитам да се поправя!А,колкото до римите-не може на всякъде да има рима :).П.С.Съжелявам ако имам правописни грешки в коментара,но бързам,че щее излизам

Мария Великова, 12 г.,

Публикувано на 26.11.2013

От редакцията: Редакцията пооправя някои неща, но не всичко и до шушка, защото тогава пък ще си рекат хората, че какви са тия деца, нито една грешка да не допуснат. :-) На нас, от редакцията, ни харесва всичко, което е написано от дете, без чужда помощ, или с малко. Такива детски неща са хубави, автентични, симпатични, почти прекрасни. Бихме помолили всички да не са по-строги и по-лоши, дори на шега, за да остане сайтът ни както полезен, така и забавен, детски и за деца. :-) Благодарим ти, Мария, молим те да не бъдеш строга и лоша.

Сега ще съм малко по-строга и лоша. Ако трябва да съм честна... Пунктуационни грешки ИМА и редакцията копира и поставя конкурсните работи НЕ ги проверява, това е работа на журито на по-късен етап, но предвид нещата, които сте взели в училище пунктуацията ти е простена. Няма рима навсякъде и не съм съгласна с авторката, че не може навсякъде да има. Щом пишеш ТАКОВА стихотворение, навсякъде трябва да има рима, ако го пишеш в бели стихове - НИКЪДЕ, но задължително едно от двете, няма междинно положение "хибрид". Лично на мен абсолютно нищо не ми стана ясно. За някакви дървета, треви, които яли заедно... нищо криминално, нищо детективско освен наименованието на Стив. Аз, без да те обиждам, се отегчих! Разбирам те, че според теб е страхотно, но можеше да се изразиш по-скромно... прочети го няколко пъти и сама прецени наистина ли е така и думите ти имат ли покритие. Вярно е, на теб ти е мило, защото си положила много усилия и те разбирам, НЕ ИСКАМ да те обидя, но си казвам мнението, за да си по-добра следващия път. Говори с госпожата си по Бг, тя ще те упъти правилно и ще ти разясни повече работи - няма да има повторения, няма да изпускаш запетаи и смислово ще ти е супер, искала си да спазиш римата и затова на места бая ти се губи смисъла и идеята... съжалявам, наистина!

Мария Великова, 12 г.,

Публикувано на 26.11.2013

Едно последно нещо... много хора бъркат дължината на дадено произведение с качеството... тези две неща нямат нищо общо. Аз нищо не разбрах. Ако ви напиша "Водата заблестя примамващо." и "Лори играе, Еми падна, мармотът е син, дайте ми ядене, не ми е до гладене!" кое повече ще ви хареса? Дългото или краткото? ОТНОВО ИЗВИНЯВАЙ, това е мое мнение.

Павче Любенова, 12 г.,

Публикувано на 28.11.2013

Много е скучно и не можах да го прочета цялото.

Ивона Георгиева, ,

Публикувано на 29.11.2013

много е готино и интересно !!!!!!!!!!!!!!

Дени , ,

Публикувано на 30.11.2013

Скукаааааа

Лили Георгиева, ,

Публикувано на 30.11.2013

не е зле,но на мен ми харесва :-)

Виолета , 50 г.,

Публикувано на 03.12.2013

Дали в рими, дали в бели стихове, дали в проза - това в случая не е от значение. Важно според мен е, че конкурсът е за детективска история, а в този текст не виждам такава. Иначе детето пише доста интересно, дано само да е наясно какво иска да каже с този текст.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град