спорт

Начало | спорт | Десетки малчугани и каратисти отбелязват Деня на детето с открита тренировка по карате киокушин

Десетки малчугани и каратисти отбелязват Деня на детето с открита тренировка по карате киокушин

Аз детето | 2018-05-29

Десетки малчугани и каратисти отбелязват Деня на детето с открита тренировка по карате киокушин

Десетки ученици и каратисти ще отпразнуват Деня на детето по вълнуващ и нестандартен начин – чрез спорт. Малчугани от столичното 119-о СУ „Академик Михаил Арнаудов“ и спортисти от СК „Армеец“ ще участват в открита тренировка по карате киокушин – на 1 юни от 10 часа в парк „Гео Милев“. В нея, напълно безплатно, могат да се включат всички деца, които искат да се запознаят отблизо с бойното изкуство.

Тази година треньори и опитни състезатели от Българската карате киокушин федерация ще покажат на малчуганите различни техники за самоотбрана, атрактивни демонстрации и ще разкажат кои са основните стълбове в източното бойно изкуство. Специален гост на откритата тренировка ще бъде Александра Маринова – световен шампион по карате киокушин. Тя печели златен медал от световното първенство в София през 2013 г., заради който по-късно, през 2017 година, дебютира във филма „Лабиринти на любовта“. Защо и как тя прави първите си стъпки в карате киокушин и на какво я е научило бойното изкуство – на тези и други любопитни въпроси ще отговори Александра пред учениците на 1 юни.

Откритата тренировка по карате киокушин се организира от ЗАД „Армеец“, които традиционно подкрепят различни спортни и образователни инициативи за учениците. Тя се провежда за втори път и цели да насърчи децата да спортуват активно и с постоянство. Тримата ученици, които покажат най-добри спортни умения по време на открития карате клас ще получат 1 месец безплатни тренировки по киокушин в СК „Армеец“ в София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град