игри в дома

Начало | игри в дома | Десет забавни игри за скучно и дъждовно време

Десет забавни игри за скучно и дъждовно време

Аз детето | 2019-11-30

Десет забавни игри за скучно и дъждовно време

Колкото и да не ни се иска, поредните дъждовни дни отново са при нас. Отново не можем да излезем навън и да се разхождаме или играем с приятели. Всъщност можем, но в дъжда и мрачното време не е нито полезно, нито пък приятно. Ако вече ви е писнало да седите пред компютъра и телевизора, то четете много внимателно. Сега ще ви представим десет прекрасни и забавни игри, които можете да играете вкъщи сами, със семейството или пък защо не да поканите приятели нагости. Опитайте и ще видите как дъждовното време навън вече няма да ви се струва толкова мрачно и потискащо.

1. За всички, които обичат креативните игри предлагаме нещо просто, но безкрайно интересно – редене на пъзели. Те освен, че са забавни, развиват творческите способности и упражняват мозъка. Много забавно е вместо да си купите готов пъзел от магазина, да се съберете с приятели и да го направите сами. Става много лесно. Трябват ви картон, цветни моливи и ножица. След това нарисувайте картинка и с ножицата я нарежете на парченца подобно на тези от купешките пъзели и това е всичко. Реденето може да започне. Друго забавление с пъзели и добри приятели е състезанието по редене на пъзели. Направете си няколко малки пъзелчета и се състезавайте, кой най-бързо ще го нареди.

2. Идеални за дъждовно време са и настолните игри от Монополи, през Не се сърди човече, до „Космическото пътешествие на Бен 10“. Днес има толкова много от тях, че има за всеки вкус. Просто опитайте и ще видите колко са забавни и интересни.

3. Друга интересна игра е домашният боулинг. За нея просто ви трябват няколко празни бутилки от вода, сок или безалкохолно и мека топка. Изрязвате линия от хартия. Върху нея нареждате бутилките и заставате на прилично далечно разстояние от тях. И това е – боулингът може да започне. Можете да играете сам или с приятели, като и тук стават интересни и оспорвани турнири. Ако бутилките ви падат често сами, просто сипете малко вода в тях и те ще се закрепят.

4. Много популярна игра в дъждовно време в САЩ е наречена „горещ картоф“. За нея отново ви трябва мека топка или просто голям лист хартия смачкан на топка. Всички, които искат да играят сядат в средата на стаята в кръг и започвате да си подавате топката, но много бързо. Все едно наистина държите горещ картоф, ако не сте го правили, да знаете, пари ужасно. Когато някой изпусне „картофа“ изгаря. Последният, който остане в играта е победител.

5. Игра на слушане. Тя може би е малко по-подходяща за вашите по-малки братя и сестри, но и за по-големи деца е забавна. Само дето трябва да сте повече хора – поне четирима. И така избирате си една приказка. След това едните трябва да излязат от стаята и в нея да останат само двама. Преди това обаче само един трябва да прочете приказката сам. Тук имаме няколко рубрики с интересни приказки, изберете си, хубави са. След като приятелят ви прочете приказката, нека я разкаже на следващия, но насаме. След това извиквате третия човек и вторият я разказва на него. След това четвъртият влиза и третият я разказва на него и така докрай. След това нека първият прочете приказката в оригинал и ще забележите колко много разлики и забавни съчинения ще излязат.

6. Посочване на предмети. Просто седнете на удобния диван и посочвайте предмети в стаята, но не с пръст, а по друг начин. Например казвате: „Виждам тук нещо синьо“ и другите трябва да се опитат да отгатнат предмета. Този, който успее печели и посочва той.

7. Лов на съкровища – всички обичат да търсят скрити предмети, особено когато за намирането им има награда. За тази игра ви трябва „съкровище“, което да скриете и листчета и химикалка. И така... скривате съкровището, а на листчетата пишете подсказки къде се намира, но е по-интересно, когато са с гатанки или стихчета. И тях сложете на различни места, подгответе награда – например малко шоколад, за този, който го намери. И нека търсенето започне.

8. Можете да си организирате читателски клуб, дори и за един ден. Нека всеки от вас прочете някоя интересна книга или приказка и след това да я разкаже на другите. Опитайте, забавно и полезно е!

9. Можете да си приготвите нещо вкусно, което може да послужи дори и за играта за търсене на съкровища. В рубриката ни "Малък готвач" ще намерите прекрасни и вкусни рецепти. Има за всеки вкус.

10. Това също не е игра в класическия смисъл на думата, но е много забавно. Ако не ви харесват предишните идеи, може просто да си пуснете любимата музика и да потанцувате.



Коментари
2 коментара

rumen ea, 8 г.,

Публикувано на 29.11.2019

blagodarq neveroqtna i polezna statiq @

ерика бос , 13 г.,

Публикувано на 05.08.2020

много ми харесва

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град