любими герои

Начало | любими герои | Дерек ще ви разкаже приключенски истории

Дерек ще ви разкаже приключенски истории

Аз детето | 2016-09-29

Дерек ще ви разкаже приключенски истории

Сигурни сме, че вече познавате Дерек, а може би самите вие сте него. Сега сигурно усилено започвате да се чудите какво имаме предвид. Ще ви кажем само няколко думи – на Дерек му е дошло до гуша от училище. Най-вече му е писнало да чете книги през ваканцията, такива, каквито го карат. Как така те ще му кажат какво да чете и през ваканцията, не стига, че ги слуша и търпи през цялата учебна година... Да, сигурни сме, че във всеки от нас се крие по един Дерек, който се появява от време на време. Той мечтае да зареже всичкото това учене и да се впусне във най-вълнуващите приключения на света. Не искате ли и вие същото, не мечтаете ли за същото? Тогава вземете... „Историите на Дерек“, настанете се удобно и вижте къде ще ви отведе.

Дерек е симпатично дванайсетгодишно момче със свободен дух и стабилни принципи и както вече разбрахте, никак не обича да чете и прави всичко възможно да се отърве от това убиващо всички забавления задължение. Учебната година е към края си и той вече планира куп приключения за лятото. Не на такова мнение е учителката му. Тя изготвя списък с книги, от които Дерек трябва да избере три и да прочете през ваканцията. Ето ти проблем! Момчето няма никакво намерение да пропилее лятото в четене и приема това като лично посегателство към свободата си. Ето какво си мисли: „Ако животът ми беше книга, щях да си имам свои приключения, вместо да чета за приключенията на някой друг.“ Освен това трябва да си направи речник на непознатите думи, които е срещнал. Отново проблем! Дерек се изхитря и променя нещата в своя полза – доразвива идеята и вместо да пише думите, започва да ги рисува. А той много обича да рисува. Баща му е илюстратор към филмова компания за производство на филми на ужасите. Може би му е по наследство.

Докато се тръшка от несправедливата си учителка, Дерек открива изрезка от вестник с информация за удавило се преди десет години момиче. И да, приключението е в кърпа вързано! Разследването започва с пълна пара, но майка му – ветеринар със собствена клиника – хич не е заинтригувана от намерението му. Тя дори е доста притеснена и се държи странно. За Дерек плановете за лятото са все още в сила и той не престава да се забавлява и върши щуротии. Запознава се с маймунка, помагаща на инвалиди, организира с приятелчето си бой с ананаси и с изненада разбира колко готина е зубърката на класа; а и при всяка появила се възможност – разхожда любимото си куче Боди. От време на време протестира, замеряйки сателитната чиния на покрива. Щуро, както се казва. И... нова несправедливост: за децата, които не искат да четат, има лятно училище. Налага се Дерек да поснижи ентусиазма си. Ама едва ли.

Това обаче не е всичко, Дерек също така успява да се снима и във екшън филм. Всичко става много случайно, по време на разходка го забелязва един каскадьор и му предлага златна възможност. Дерек може да се снима във филм за извънземни и единственото, което трябва да направи е няколко каскади. Ноо.. има проблем, той трябва да носи перука, защо и какво се случва след това, ще оставим на вас да разберете.

Просто позволете на Дерек да ви докаже, че четенето може и да е забавно, просто зависи какво четеш!

Източник на информация: knijenpetar.blogspot.com

Вижте още:
„Ново хлапе в класа“ – откъс от историите на Дерек
„Животът ми като таен агент“ – защото децата обожават книги за детективи
„Животът ми като екшън герой“ – нова книга за деца



Коментари
2 коментара

Еве , ,

Публикувано на 10.07.2015

Чела съм книгата!

Али , 10 г.,

Публикувано на 20.11.2017

Става, не е зле.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град