любопитно

Начало | любопитно | Да завържем връзките на обувките по няколко готини начина

Да завържем връзките на обувките по няколко готини начина

Аз детето | 2019-01-24

Да завържем връзките на обувките по няколко готини начина

От малки научаваме, че външният вид е важен. Важно е да изглеждаш подходящо за съответното място. Вкъщи, когато си сам или със семейството можеш да се чувстваш удобно и да си облечен дори и с любимата си широка тениска цялата в петна. Когато си навън обаче или пък на училище – трябва да имаш малко по-официални и чисти дрехи. И макар често да обръщаме внимание само на дънките и блузите – обувките също са важни. За децата може би не чак толкова, но на възрастните често се налага да носят различни обувки по различни поводи. Затова често не могат да завързват връзките си както решат. Но пък вие можете, при това има няколко много готини начина, които може да опитате и да видите как всички ще ви забележат и ще ви попитат как сте успели да го направите така готино. А всъщност е много лесно!

Скритият възел

На какво се крепят тези връзки, как така са толкова прави? Това са само някои от въпросите, които получихме, когато опитахме начина. Пък и нормално, защото изглежда много интересно. Как да го направите ли? Много лесно! Прокарайте едната връзка през дупката и след това същата връзка през дупката над нея. А след това и същата връзка в противоположната дупка. Така продължавате, докато връзката не стига до края. Другия край на връзката пък просто прокарайте в останалите свободни дупки. И сте готови!

Малката стълбичка

Много интересно и симетрично по края на обувките. Всички, които обичат симетрията, но и прекалено сложните оплитания – този начин е точно за вас. Фасулска работа е! Прокарайте единия край на връзката през двете дупки, които са една над друга, след това другия край през другите две дупки. После пъхнете двата края под образуваното кръгче, но срещуположни и пак пъхнете в двете дупки. Така продължавате до края! Лесно е!

С две връзки в различни цветове

Добавете малко разнообразие към обувките и маратонките си, като ги завържете с две различни по цвят връзки. За да завържете обувките по този начин, имате нужда от две различни цветни връзки. Едната връзка трябва да бъде по-къса от другата. Да предположим, че сте избрали неоново розова и зелена връзка. Добре е да подадете едната връзка (например розовата) от долната дупка. След това издърпайте нагоре и навън от дупката, така че връзката да виси над видимата част на дупката, т. е. нагоре. После продължете тази стъпка и от двете страни на обувките и да поднасяте връзката в дясната и в лявата страна на съответните двойки дупки. Връзките трябва да се кръстосват и да се поставят под третия набор от съответните дупки. Издърпайте всяка връзка отдолу под дупките. Хубаво е да продължите да кръстосвате връзките до последните два отвора в горната част на маратонките Издърпайте връзките добре, за да премахнете разхлабването, ако има такова. Щом свършите с розовата връзка, вземете зелената и я поставете точно както направихте с първата. Зелената връзка е добре да се подава през всички отвори в маратонките. Сега дръпнете двете връзки и ги завържете на панделка, както бихте направили обикновено.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град