новини детски

Начало | новини детски | Да вземем пример: ученици от София намерили много пари в портфейл и го върнали непокътнат

Да вземем пример: ученици от София намерили много пари в портфейл и го върнали непокътнат

Аз детето | 2018-10-24

Да вземем пример: ученици от София намерили много пари в портфейл и го върнали непокътнат

Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия откриха портфейл с голяма сума пари и го предадоха в полицията. За постъпката си те получиха грамоти и специални благодарности от ръководството на Столичната дирекция на полицията, съобщават от Bulgaria ON AIR.

15-годишният Мартин казва за себе си, че е съвсем обикновено момче. Ученик в 9 клас на Националната финансово-стопанска гимназия, специалност „Икономика и мениджмънт с немски език“. Докато търси своя път, Мартин и още четирима негови приятели стават звезди в училище. С достойната си постъпка.

Преди дни, прибирайки се от училище, виждат на земята мъжки портфейл. А в него 1000 франка, 500 евро, 100 лева, лични документи, дебитни и кредитни карти. Момчетата опитват да потърсят собственика на портфейла в социалните мрежи. Не успяват да го открият. И тогава носят загубената вещ в най-близкото полицейско управление. Собственикът се оказва българин, малко над 50-годишен. А постъпката на Мартин и приятелите му буди възхищение не само у съучениците му, но и в цялото районно управление, където те са предали портфейла.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град