любопитно

Начало | любопитно | Да учим с пчеличката Мая

Да учим с пчеличката Мая

Аз детето | 2016-03-03

Да учим с пчеличката Мая

Благодарение на Мая и нейните приятели уроците по опознаване на широкия свят са толкова забавни! Децата ще научат повече за формите и цветовете заедно с отзивчивата пчеличка. Тук се втурват на помощ и други познайници на малчуганите, между които Уили, Шелби, Флип, Лара, Кралицата и госпожица Касандра. Книжката изобилства от игри, весели лабиринти, загадки и рисунки за оцветяване, подходящи за деца до 6 години.

„Пчеличката Мая. Форми и цветове“ представлява учебно помагало, което забавно и увлекателно въвежда децата от 3 до 6-годишна възраст в света на формите и цветовете. Представено по начин, който отговаря на възрастовите особености на децата, то се съотнася към задължителната предучилищна подготовка, тъй като спомага за формирането на елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в програмите за образователни направления за подготвителните групи. Друго предимство е и фактът, че съдържанието е представено чрез интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, като например изобразително изкуство, природен свят. Предоставена е възможност детето да усвоява формите чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят, което е предпоставка за начално интелектуално развитие. Веселите животинки създават положителна нагласа към природния свят. Текстовете са преведени на книжовен български език, което осигурява условия за изпълнение на държавните образователни изисквания в тази област.

„Форми и цветове“ може да служи за занимания и подготовка на децата вкъщи. Не само пчеличката Мая, но и всяко дете ще поиска да научи формите и цветовете с това учебно помагало.

Вече можете да намерите „Форми и цветове“ в книжарниците от издателство „Колибри“, цената му е 5,50 лв.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град