сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим светещ Олаф

Да си направим светещ Олаф

Аз детето | 2016-11-16

Да си направим светещ Олаф

Искаш ли да си направим снежен човек? Този малък Олаф никога няма да се разтопи, дори и да си заслужава за теб и на всичкото отгоре свети! Той ще бъде чудесен компаньон по време на заспиването ви и ще ви пази от лоши сънища и от тъмното. Красив, мил и лесен за правене, този малък Олаф е идеалният приятел за всички фенове на „Замръзналото кралство“. Единствено може да ви трябва малко помощ от родител.

За да направим нашия Олаф използвахме:

  • две полистиренови чаши
  • тиксо
  • кафява мека пръчка
  • забавни очи, които можете и да нарисувате ако искате
  • маркери
  • оранжев лист от гланцово блокче
  • чаена светеща лампичка – продава се в повечето магазини за творчество и книжарници


Как се прави:
Първо направихме тялото на нашия бъдещ Олаф по следния начин. Залепихме двата отвора на чашите с помощта на тиксо. След това трябваше да го накараме да свети. За тази цел купихме от близката книжарница малка лампичка на батерии. Жената, която ни продава ни обясни, че това се наричало „чаена лампичка на батерии“. Надяваме се, че е права и че наистина се нарича така, за да може да си купите. Изглежда така:



За да монтираме лампичката на място, изрязахме дъното на едната чаша, където ще е долната част от тялото на Олаф и поставихме лампичката – пастна точно и леко я залепихме с тиксо за чашата. Ето това е частта, в която можете да помолите възрастния за помощ. Особено ако дъното на чашата не съвпада точно с лампичката трябва да се премери и да се отреже по-малко и става по-сложно. Но с помощ от някой ще се правите отлично.

Сега идва по-приятната част, да направим така че тези две чаши с лампичка да заприличат на Олаф. Нарежете кафявата мека пръчка на няколко по-малки. Част от тях ще е за косата на Олаф, а две за ръцете. Така че гледайте да ги нарежете на поне пет, като две от тях да са по-големи. След това по-малките залепете с тиксо за горната част на чашата, а двете големи от двете страни, където сте ги съединили. След това да направим и останалите детайли. За лицето на нашия светещ Олаф използвахме черен маркер от който нарисувахме вежди, весела усмивка и копчета. За нос изрязахме триъгълниче от оранжевото гланцово блокче. Очи намерихме готови и ги залепихме, но можете да си нарисувате и сами и това е всичко!

Дори когато не свети, това приятелче изглежда сладко и помнете, че обича често да го гледат и да му се радват!



Коментари
2 коментара

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 16.11.2016

Супер е ще потърся от тази лампичка и ще си го направя~~~~!

simona todorova, 11 г.,

Публикувано на 17.11.2016

Тази статия,не я ли бяхте публикували преди около една две години? Или аз нещо се бъркам?

От редакцията: Не, не се бъркаш. Даже помниш много точно, понякога слагаме някоя такава на първа страница, за да я видят и другите, които сега влизат в сайта за първи път. Това е. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град