интересно

Начало | интересно | Да си направим плетен кок като на принцеса бързо и лесно

Да си направим плетен кок като на принцеса бързо и лесно

Аз детето | 2015-07-10

Да си направим плетен кок като на принцеса бързо и лесно

Днес искаме да обърнем специално внимание на вас скъпи момичета. Обичате ли да изпробвате различни прически дори просто за да видите как ще изглеждате с тях. Днес искаме да ви предложим една красива и лесна прическа, която много често сме виждали да носят принцесите по филмите – били те анимационни или истински. А и всяко момиче ще се съгласи с нас, че идеите за прически винаги са нужни и запазват красивия ни вид и приятно излъчване.  Днешната ни идея е за красив плетен кок. Подходящ е както за специален повод като рожден ден, така и просто за ходене на училище. Повярвайте изобщо не е толкова трудно колкото звучи и не се изискват никакви специални фризьорски умения. Просто следвайте стъпките!

Първо тупирайте предния слой на косата си с гребен. Това ще придаде приятен обем. Това означава да вземете кичур коса навън от главата. След това поставете гребена под кичура в областта на корените. Придвижете гребена надолу по косата към корените, но внимавайте да не натиснете гребена твърде много. Повторете това движение, като работите по дължината на кичура към краищата на косата. Това е.

Второ: вържете косата си на конска опашка възможно най-високо.

Трето: разделете опашката на две и всяка част сплетете на плитка, накрая трябва да имате две. Не е нужно да са най-красивите и стегнати плитки, така че може да не се стараете много. Ако все пак се получат стегнати ги разхлабете леко с пръсти.

Четвърто: Внимателно започнете да въртите плитките около ластика от конската опашка, не сте го махнали нали? Завъртете първо едната плитка, после другата. Всяка плитка захванете с фиба, за да оформите добре кока. Тук е момента ако искате и да добавите някакви красиви фиби или друго по кока, за да стане по-интересен. Можете също така да не използвате обикновен ластик, а с цветче или нещо друго, което ви харесва.



По желание можете да помолите мама да пръсне малко лак за коса, за да се задържи по-дълго кока, но и да не го направите, пак ще издържи.
Това е всичко, вече имате красива прическа като на принцеса.

 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град