афиш

Начало | афиш | "Да рисуваме заедно, за да се научим да живеем заедно” - рисуване с деца ще се проведе в Сливен

"Да рисуваме заедно, за да се научим да живеем заедно” - рисуване с деца ще се проведе в Сливен

Аз детето | 2015-04-03

"Да рисуваме заедно, за да се научим да живеем заедно” - рисуване с деца ще се проведе в Сливен

Изложба, пърформанс и "Да рисуваме заедно, за да се научим да живеем заедно” – рисуване с деца е предстоящото събитие в Художествена галерия „Димитър Добрович” на македонския художник Перица Георгиев – Пепси. Наситената програма стартира с кратко представяне от самия художник на изложбата на 3 април /петък/ от 17.30 ч. Веднага след това е предвиден пърформансът за мир "Usha Bala Elo" от 18:00 часа.
На 4 април (събота) от 11:00 часа се организира събитието „Деца и художници рисуват заедно”-отново в Галерия „Д.Добрович”/бул. „Цар Освободител” 13/.

Перица Георгиев е роден в гр. Скопие, Македония, където завършва и Художествената академия. Първите му изяви са заедно с група от художници и музиканти наречена„Зеро”. Следват множество самостоятелни изложби на Перица в Скопие, Холандия, Германия, САЩ. Това, което винаги е било водещо в неговото творчество е стремежа към вътрешна себеизява, хармония и красота. Творбите му разкриват вътрешни светове и мистични същества от други измерения, облечени в тайната на художествения стил и дух на твореца.

Вече над 30 години Перица Георгиев – Пепси живее с философията на йога и духовен стремеж, от където черпи вдъхновение за своите проекти. Те могат да бъдат обединени под мотото „Изкуството и медитацията”. Той е инициатор и организатор на редица пленери и пърформанси, сред които и пърформанса за мир "Usha Bala Elo"-символ на стремежа на човешката душа към хармония и щастие. Пърформансът досега е бил поставян два пъти в художествени галерии в Германия и четири пъти в музеи и галерии в Скопие. В България е реализиран в 7 града до сега.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град