новини детски

Начало | новини детски | Да рисуваме с лятна академия за деца и ученици организирана от Художествената академия

Да рисуваме с лятна академия за деца и ученици организирана от Художествената академия

Аз детето | 2018-07-30

Да рисуваме с лятна академия за деца и ученици организирана от Художествената академия

Националната художествена академия организира през август лятна академия за деца и ученици. Проектът е включен в календара на културните събития на София за тази година и е в помощ на родителите, които искат с полезни и интересни занимания да уплътнят ваканционното време на своите деца. Това е деветото издание на лятната академия. Откриването ще е на 1 август с хепънинг на тема „Летящите хора“.

Всеки делничен ден през целия месец август, от 9:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, най-младите художници ще имат възможност да се докоснат до атмосферата на вече 120-годишната Художествена академия. Да творят с различни живописни, графични и пластични материали и в разнообразни приложни и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, които са придобили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“.

Програмата на Лятната академия включва занимания по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири, занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода и други. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти. За първа година ще има специални уроци по История на изкуството в модул „Експедиция: изкуството на Европа“ В модул „Заедно“, безвъзмездно ще бъдат приобщени деца в неравностойно положение. За тях Академията осигурява квалифицирани специалисти от магистърска програма „Арттерапия“.

Лятната академия ще завърши с изложба в галерия „Академия“. Експозицията с мото „Рисунки и писма от покрива“ ще включва най-добрите постижения през творческия август. На финалния хепънинг, посветен на Световния ден на мира, малките академици ще дефилират в Ревю с техни авторски костюми, ще получат дипломи за участие, подаръци, лакомства и ще пуснат „Летяща инсталация“ с послания за мир.

Такси:
В таксата са калкулирани – трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни. цял ден – 30 лв. половин ден – 15 лв.

За повече информация:
Мария Ландова – ръководител на проекта
Моб: 0888148715
Email: m.landova@nha.bg

Снимка: pixabay.com



Коментари
1 коментар

Синя , ,

Публикувано на 30.07.2018

Каква е българската дума за хепънинг????

От редакцията: Буквално означава празненство на открито с участието на публиката. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град