сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да боядисаме яйцата с мехурчета от сапун – да, стават чудесни и оригинални

Да боядисаме яйцата с мехурчета от сапун – да, стават чудесни и оригинални

Аз детето | 2021-04-19

Да боядисаме яйцата с мехурчета от сапун – да, стават чудесни и оригинални

Как ще боядисате яйцата тази година? Едноцветни с готовата боя от магазина, с малко стикери и някое и друго шарено с памук? Да, често изпитаните и стари начини са най-добри, но не и в този случай! Винаги е хубаво за всеки Великден да откриваш нови начини за още повече забавление и по-интересни и красиви яйца. Ето затова сега ви предлагаме една доста необичайна, но красива и с добри резултати идея. И не, не се притеснявайте, че ще ви трябва малко течен сапун, яйцата ще са идеални за Великден!

И така, ще ви трябват разбира се сварени яйца, любимата ви течна боя, която да разтворите както си пише на пакетчетата, но също така и сламки, като за всеки цвят ще ви трябва по една сламка, както и течен сапун.

Какво точно трябва да направите? Лесно е! Във всяка разтворена боя добавете 1 кафеена лъжичка течен сапун. Непосредствено преди да боядисате яйцето надуйте със сламката няколко пъти, внимателно, така че да се получат балончета в боята.

Бързо, преди да са се спукали, може направо и с ръка, потопете яйцето в балончетата, но докато го държите, не го пускайте вътре. Целта е мехурчетата, заедно с боята, да се „залепят“ за него. После оставете да изсъхне и ще имате много интересен резултат!

Снимка: Tara Donne

Още интересни идеи за празника можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град