покани

Начало | покани | Буквите превземат Музейко тази неделя

Буквите превземат Музейко тази неделя

Аз детето | 2017-05-12

Буквите превземат Музейко тази неделя

Третата „Lidl неделя в Музейко“ ще събере деца и родители на 14 май, с истински празник на буквите. Събитието ще бъде посветено на Деня на славянската писменост и култура и ще забавлява всички посетители с различни активности, обвързани с българския език.

Като всяка втора неделя от месеца всички желаещи ще могат да посетят научния център на символичната цена от 2 лева както за малки, така и за големи. Събитието цели чрез серия от активности да подпомогне родителите в грижата за пълноценното и здравословно израстване на децата. Инициативата се фокусира върху три основни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите.

Най-активните любители на буквите ще премерят сили в различни спортни инициативи, организирани от сдружение BG Бъди активен, които ще стимулират не само двигателната активност, но и умението им да създават различни думи. Буквите ще бъдат преоткрити и чрез кулинарни игри, в които участниците опознават витамините и се запознават със значението им за здравето.

Незаменима част от един Празник на буквите е литературата. В серия от артистични четения гостите на Музейко ще преминат през приключенията на книжката „Чорапът, който промени света“ от Здрава Каменова, а за да преживеят истински историята, малчуганите ще се включат и в артателие за пресъздаването на главния герой. По време на събитието ще има и работилница за изработване на книгоразделители, както и ателие за артистично изписване на любимата дума, от което ще бъде изготвена специална изложба по случай 24 май.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град