новини детски

Начало | новини детски | Благородно: четвъртокласници продават рисунките си, за да помогнат на болна ученичка

Благородно: четвъртокласници продават рисунките си, за да помогнат на болна ученичка

Аз детето | 2019-12-20

Благородно: четвъртокласници продават рисунките си, за да помогнат на болна ученичка

Изложба с детски рисунки на четвъртокласници набира средства за болна ученичка. Всеки, който иска, може да се включи като си закупи рисунка. „Събрали сме се да открием коледната изложба на учениците от 4 „А“ клас със заглавие „Коледа при първия учител“. Смятаме, че във времето, в което най-светлите празници текат, трябва да научим младите на човещина, а това е начинът“, каза организаторът Даниела Ценкова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

„Решихме да ги съберем в тази галерия, за да видят какво е голямото изкуство. Поводът е, че в този клас има момиченце, за което събираме средства. Радвам се, че много учители и училища се включиха“, сподели кураторът на изложбата.„Когато децата проявяват такава инициатива на добродетел, трябва да бъдат подкрепени. Тази инициатива тръгна от този клас, в който в момента са направили рисунките, но включвайки се и споделяйки за проблема на тяхната съученичка, се включиха деца от още няколко училища от София, две детски градини от Ихтиман и един ресурсен център“, допълни „Мисис България Famous“ Гена Живкова.

Зрителите на „България сутрин“ бяха поздравени от част от четвъртокласниците, облечени в носии от ямболския край. Те направиха възстановка на ритуала коледуване, който е отпреди 100 години.

Изложбата е поместена в галерия „Милиарт“ и всеки, който желае, може да закупи рисунка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град