приказки от деца

Начало | приказки от деца | Бети в Царството на цветовете и Пътешествието на Бети

Бети в Царството на цветовете и Пътешествието на Бети

Йорданка Ценова и Анелия Симеонова | 2013-01-23

Бети в Царството на цветовете

Бети се промъкнала под вратата на хамбара и попаднала в Царството на цветовете, в което всичко било толкова шарено. Дърветата били огромни, а листата им весело танцували под музиката на вятъра. Зелената тревичка и цветята образували килим. Песните на птичките доставяли радост на всички.

И така по пътя Бети срещнала една стара жена, която търсела своите изгубени очила. Решила да помогне на бабата и започнала да търси и тя. Минало се време и Бети открила очилата под едно храстче. Тя ги дала на възрастната жена, която много се зарадвала и заплакала от щастие. В мига, в който ги сложила на очите си бабата се превърнала в красива принцеса. Тя разказала как злата вещица и нейната магия я превърнали в стара жена, която трябвала да търси своето спасение в намирането на тези вълшебни очила. Бети останала много изненадана от всичко това, но се зарадвала че помогнала да възтържествува доброто.

Принцесата от Царството на цветовете поканила Бети за своя придворна дама, а  за всички нейни роднини построила нов хамбар и те заживели весело и задружно в него.

* * *
Пътешествието на Бети

Бети се провряла под вратата и замръзнала от изненада. Тя разбрала, че света е толкова шарен, разнообразен и интересен. Очите й заблестели от радост. От вълнение се чудела накъде да тръгне, всичко било толкова красиво в зелено, жълто, червено, във всички цветове на дъгата. Видяла и чула птичките усетила ласките на слънцето и песента на вятъра.
С бавни стъпки  Бети тръгнала към едно чудновато нещо, в което имало много вода. Това била реката, но къде е виждала преди река?! Тъкмо се навела над реката и видяла отражението си и много се изплашила и побягнала. Сърчицето и затупкало бързо от страх. Изведнъж отнякъде изскочил огромен котарак, който я подгонил. Тя бяга, той я гони и така докато на помощ на Бети се притекло едно куче. Кучето подгонило котарака  и той се скрил в една дупка.

Бети благодарила на своя спасител и оттогава станали истински приятели. Тя разбрала, че в шарения свят може да бъде, колкото красиво, толкова и опасно и че приятелството е най-ценното нещо в живота.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".



Коментари
9 коментара

Дете :), ,

Публикувано на 23.01.2013

И двете приказка са хубави! ... Много е хубава и поучителна втората приказка. Тя разбрала, че в шарения свят може да бъде, колкото красиво, толкова и опасно и че приятелството е най-ценното нещо в живота. – много мъдри слъва!

Таня Костадинова, 12 г.,

Публикувано на 23.01.2013

И двете приказки са хубави-едната е много интересна,а другата-поучителна!Браво! :)

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 23.01.2013

И на мен много ми харесаха двете приказки! Браво за старанието! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 24.01.2013

Добри сте, момичета! ;)

Диди :)))))))))))))))))))), ,

Публикувано на 24.01.2013

Споделям мнението на Дете.

polia , ,

Публикувано на 25.01.2013

bravo za 4ydesnite i yvlekatelni istorii!

dete11 , ,

Публикувано на 30.01.2013

Parvata prikazka e na Anelia.

do redakciata , ,

Публикувано на 31.01.2013

Parvata prikazka e na Anelia

dete 15 , ,

Публикувано на 31.01.2013

mnogo sa xybavi,bravo!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град