приказки от деца

Начало | приказки от деца | Бети в царството на страшния тигър и Приятелите на Бети

Бети в царството на страшния тигър и Приятелите на Бети

Георги И. Георгиев и Георги Д. Георгиев | 2013-01-24

Бети в царството на страшния тигър

Бети попаднала в  чуден и красив свят. Пред нея изскочило едно голямо куче. Тя го поздравила и решила да го попита как да стигне до замъка на Страшния Тигър. Бети  много искала да се запознае с него и да види дали е толкова страшен. Тогава кучето подарило на Бети един вълшебен пръстен, който изпълнявал желания. Тя му благодарила и веднага си пожелала да отиде там, защото не се страхувала от нищо.
Изведнъж Бети се намерила в един огромен замък, а пред нея застанал господарят Страшният Тигър. След като го видяла  малко се уплашила. Той попитал Бети откъде идва, а тя се успокоила и му разказала за хамбара и мишлетата. След това царят я попитал дали не е гладна и жадна от пътуването. Тогава Бети му разказала за вълшебният пръстен и разбрала, че царят има добро сърце. Царят Тигър също си намислил желание и то се сбъднало. Поканил новата си приятелка да остане да живее в двореца заедно с всички мишлета от хамбара. Когато пристигнали той ги посрещнал с музика и много вкусни сладкиши.

Минало време всички започнали да наричат царят Добрият Тигър. Той предложил на Бети да стане царица и всички заживяли весело и щастливо.

Приятелите на Бети

Бети разбрала, че света не е само бял. Тя видяла  дълги уши, които се показвали зад едно дърво. Бети забелязала зайче, което било много изплашено. Тя го поканила да се поразходят из гората. Тръгнали, вървяли, вървяли и стигнали до една полянка. Там видяли човек и много се уплашили и бързо се скрили.

Продължили по пътя и срещнали костенурка, която с радост се присъединила към тях. Тръгнали заедно Бети, зайчето и костенурката по пътя и весело си разговаряли.
Срещнали и таралежа, който тръгнал също с тях. Той ги завел до вълшебната планина. Това била най-високата планина, която са виждали. Казали вълшебните думи и планината се отворила и видели огромното богатство, което било вътре. Всички се зарадвали много и раздали богатството на  животните в гората. Те останали много доволни и щастливи.
Бети  намерила свои приятели в този шарен свят.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".



Коментари
5 коментара

Дете :)), ,

Публикувано на 24.01.2013

На мен лично не ми допадна много! (Но браво за старанието!)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 24.01.2013

Браво, момчета! ;)

Диди , ,

Публикувано на 24.01.2013

Ммм.... Добри са (споделам мнанието на Дете).

polia , ,

Публикувано на 24.01.2013

mnogo interesni prikazki! bravo!staraite se vse taka!mnogo ste dobri!

Таня Костадинова, 12 г.,

Публикувано на 26.01.2013

Хубави са,малко кратки,но хубави! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град